Amenzi la Balș și Corabia în urma controalelor DSVSA. Ce nereguli s-au găsit și care este suma sancțiunilor

Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Olt a realizat în perioada 22 martie – 6 aprile 2021, acţiuni de control pentru siguranța alimentelor pentru a asigura comercializarea unor alimente sigure şi pentru prevenirea apariţiei toxiinfecţiilor alimentare, descoperind numeroase nereguli și aplicând amenzi la societăți comerciale din Balș, Corabia, Izbiceni și Stoicănești .

Astfel, au fost efectuate un număr de 97 controale care urmăresc verificarea respectării condiţiilor sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor din toate pieţele agro-alimentare, abatoare, unităţile de tranşare a cărnii, unităţi de procesare şi depozitare a alimentelor de origine animală și nonanimală, precum şi în unităţile de vânzare cu amănuntul.

Au fost depistate abateri de la normele sanitare veterinare fiind aplicate nouă avertismente şi șapte, în valoare totală de 36.800 lei .

„Sancţiunile contravenţionale au fost aplicate pentru următoarele nereguli depistate :

– spaţii, utilaje şi echipamente de lucru neigienizate ;

– expunerea peştelui la comercializare fără respectarea condiţiilor de protecţie faţă de mediul exterior ;

– etichetare necorespunzătoare ;

– funcţionare în spaţiu neaprobat sanitar veterinar ;

– supraaglomerarea spaţiului de comercializare şi a agregatelor frigorifice ;

– agregate frigorifice neigienizate, nu se monitorizează temperatura ;

– neprezentarea dosarelor medicale ;

– neconcordanţă cu privire la documente .

în următoarele obiective : 1 restaurant din Balş, 3 magazine alimentare din Izbiceni, 2 magazine de desfacere peşte din Corabia, 1 centru de ambalare ouă din Stoicăneşti”, transmite DSVSA.

Având în vedere situația epidemiologică la nivel judetului Olt ca urmare a confirmării şi evoluţiei pestei porcine africane pe teritoriul judeţului nostru şi în judeţele limitrofe, atât la porcii domestici, cât şi la porcii mistreţi, trebuie aplicate măsuri de prevenţie cu privire la mişcarea animalelor vii din toate speciile.

În acelaşi timp trebuie respectată măsura de interzicere a funcţionării târgurilor de animale vii, aglomerări de animale sau alte evenimente organizate în scopul comercializării acestora, evitându-se în acest fel circulaţia animalelor din zone cu restricţii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here