REZULTATE SIMULARE Evaluare Naţională 2021. Cum s-au descurcat elevii claselor a VIII-a în acest an. Procentul a fost surprinzător!

Rezulzatele probelor de la simulările pentru Evaluarea Naţională 2021 sunt publicate, azi, 16 aprilie. Iată aici, ce au făcut elevii la probele de la Limba Română şi Matematică în acest an.

Reprezentanţii din Educaţie spun că la simularea de la sfârşitul lunii trecute nu au putut participa 6.120 de elevi din 149 de unități de învățământ, aflate în localități în care rata incidenței cumulate la nivelul unității este mai mare sau egală cu 6/1000 locuitori.

Toţi elevii care locuiesc în localități carantinate din județul Ilfov dar învață în Capitală  au putut participa la simulările evaluării naționale 2021. În cazul localităților carantinate, ministrul Educației a anunțat că pot fi organizate de către inspectorat simulări ale evaluării naționale și bacalaureatului 2021 până pe 15 mai, după ieșirea din carantină.

De altfel, subiectele la română la simularea Evaluării Naționale 2021 sunt în premieră unele după modelul testelor PISA, după o programă nouă – teste cu 10 pagini care trebuie completate în două ore.

De altfel şi subiectele la matematică la simularea evaluării naționale 2021 au fost tot după modelul testelor PISA, după o programă nouă, ce a cosntat într-o broșură cu 10 pagini care trebuie completate în două ore.

Pentru pregătirea examenului elevii au putut rezolva subiectele la matematică prin teste de antrenament pentru simularea evaluării naționale 2021.

Ce spune ministrul Cîmpeanu despre rezultatele din acest an, la examenele naţionale

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, spune că rezultatele simulării pentru Evaluarea Națională și Bacalaureatul din acest an sunt „surprinzător de bune”, având în vedere că anul școlar s-a desfășurat în condiții de pandemie și că mulți profesori au spus că subiectele au fost grele.

„Față de specificul acestui an, rezultatele sunt surprinzător de bune. Sunt mai bune decât în anii 2017, 2018, când nu a fost pandemie, nu au fost acele pierderi generate de predarea online și totuși a fost procentul de promovare mai scăzut decât anul ăsta”, a spus ministrul.

„Un element esențial: anul ăsta am fost acuzați că la simulare am dat subiecte prea grele. Deci motivul nu este un grad de dificultate mai scăzut ci, pur și simplu, elevii au fost mai bine pregătiți”, a adăugat el.

Cîmpeanu a precizat de asemenea că programa a fost modificată pentru examenele naționale din acest an.

„Programa a fost deja adaptată specificului acestui an școlar. Au fost scoase de către fiecare colectiv de cadre didactice acele noțiuni care nu au fost considerate strict esențiale. Și au fost scoase uniform, nu în bloc, dintr-o anumită parte a materiei la o anumită disciplină”, a mai spus el.

Sursa: romaniatv.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here