Deputatul de Olt Gigel Știrbu aduce vești bune pentru cultura românească și internațională

Gigel Știrbu, deputat PNL

Deputatul de Olt Gigel Știrbu aduce vești bune pentru cultura românească și internațională.

În vara acestui an vor avea loc cele mai importante festivaluri de teatru și artele spectacolului din lume: Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu (FITS), Festivalul de la Edinburgh și Festivalul de la Avignon, anunță, pe pagina sa de facebook, parlamentarul liberal, membru al Comisiei pentru cultură din Camera Deputaților.

„Festivalul de la Edinburgh, cel mai mare eveniment mondial al spectacolului viu, va fi organizat anul acesta între 7 şi 29 august în exterior, iar unele dintre spectacole vor fi difuzate gratuit prin streaming. Evenimentul va găzdui aproximativ 4,4 milioane de persoane şi 25.000 de artişti din peste 70 de ţări ale lumii.

A 75-a ediție a Festivalului de la Avignon va avea loc in perioada 5-25 iulie în aer liber.

Constantin Chiriac, președintele Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu și director general al Teatrului Național „Radu Stanca” Sibiu ne-a informat că în perioada 20-29 august, iubitorii Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu vor avea posibilitatea să se bucure din nou de spectacole ținute în sălile deja consacrate ale evenimentului, dar și în afara lor, pe străzile din oraș. Festivalul se va desfășura fizic, atât pe scenele pe care jucăm de obicei – Centrul Cultural Ion Besoiu, Teatrul GONG, Sala Thalia, Fabrica de Cultură, cât și spectacole outdoor cu respectarea măsurilor sanitare în vigoare – mască, distanțare socială. La acestea se vor adăuga spectacole online înregistrate în prealabil, special adaptate pentru mediul digital. Nu întâmplător, tema festivalului din acest an este «Construim speranța împreună!».

Cultura este un instrument al identităţii naţionale, iar societatea românească are nevoie de artă. Rolul culturii este unul fundamental pentru individ, pentru societate și civilizație. Dată fiind această importanță, dreptul la cultură al individului este un drept la rândul lui fundamental și mă bucur enorm că anul acesta, cu respectarea măsurilor sanitare, vor avea loc aceste evenimente importante pentru noi. Iată, cultura revine la viață!”, a scris, pe pagina sa de socializare, Gigel Știrbu,

1 COMENTARIU

  1. Gigele, parinte, de ce nu aduci matale si vestea ca ati schimbat managerul de la Ambulanta, care nici macar nu stie ce este aia “saturatie”, si cum poate conduce o asemenea institutie, cand a adus covidul in Olt, ba au mai si murit colegi de-ai ei? Poate ca o cheama prina, de aia o tineti pe functia cu care n-are nimic in comun!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here