Polițiști reținuți în cazul bărbatului din Pitești, mort în urma unei intervenții brutale/ VIDEO

Doi polițiști au fost reținuți în cazul bărbatului de 63 de ani din Pitești care a murit în urma unei intervenții brutale a poliției, potrivit Digi 24, citat de b1.ro. Bărbatul a avut o moarte violentă, decesul său survenind din cauza asfixiei mecanice, după cum a declarat, duminică, medicul legist.

”Moartea a fost violentă, survenită în urma unui politraumatism, iar cauza imediată de deces a fost asfixia mecanică, prin comprimarea părților moi ale gâtului și ale toracelui”, a explicat medicul șef legist din Argeș, Dan Manu, în cadrul unei conferințe de presă, potrivit HotNews.ro.

O reacție în acest caz a venit și din partea premierului Florin Cîțu. Într-o conferință de presă susținută duminică, șeful Guvernului a spus că a cerut o anchetă rapidă în acest caz.

Tragedia a avut loc după ce un local din zona Autogării Sud din Pitești a fost cuprins de flăcări. Un bărbat de 63 de ani care se afla în incinta acestuia ar fi refuzat să iasă și ar fi fost scos cu forța de către polițiștii sosiți la fața locului.

Potrivit martorilor, agenţii l-ar fi bruscat pe bărbat, l-au trântit la pământ, iar un alt agent l-ar fi ținut imobilizat piciorul pe gât, arată b1.ro.

În înregistrarea video făcută și postată de un martor ocular se observă nervozitatea crescândă a unuia dintre polițiști pentru că bărbatul nu vroia să plece. La un moment dat, omul legii îl și înjură, în gura mare, pe cel ce avea să moară câteva minute mai târziu.

ATENȚIE: Imagini cu un puternic impact emoțional!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here