Guvernul îi ţine în şah pe organizatorii de evenimente

Indecizia Guvernului îi ţine în şah pe organizatorii marilor evenimente. Dacă Executivul nu ia o decizie în privinţa criteriilor de reluare a evenimentelor, Untold sau Electric Castle ar putea fi anulate şi în acest an.

Reprezentantii festivalurilor cer negru pe alb condiţiile în care pot fi organizate, în caz contrar vor fi nevoiţi să anuleze şi în acest an.

Guvernul trebuie să grăbească stabilirea criteriilor de reluare a evenimentelor, deoarece sezonul pentru marile festivaluri din Cluj este foarte limitat, altfel Untold sau Electric Castle, care implică un volum mare de muncă, riscă să fie din nou anulate, avertizează organizatorii.

Premierul a promis vineri, la Cluj, că saptămâna aceasta o comisie interministerială va dezbate toate aspectele tehnice care țin de organizarea din nou a evenimentelor culturale, dar spune ca totul depinde de campania de vaccinare.

Noi reguli ale jocului

Reprezentanţii marilor festivaluri spun că au nevoie să ştie deja foarte bine care vor fi regulile jocului, pentru că organizarea unor evenimente de asemenea amploare necesită pregătiri de luni întregi, şi suntem deja în aprilie, deci mai au la dispoziţie câteva zile pentru a începe pregătirile.

Vestul e cu un pas în față. Aceasta a menționat că țările din Vestul Europei sunt mult mai avansate în privința organizării marilor festivaluri.

„Referindu-ne la spațiul britanic, Scoția și Irlanda au spus că le vor organiza, la fel și Danemarca. Germania practică un sistem de asigurare a organizatorilor, în sensul că aceștia pot să antreneze cheltuieli pentru festivaluri, iar dacă vor fi anulate, li se vor rambursa sumele respective. În Spania s-a constituit, de asemenea, un fond de garantare.

În România nu ai siguranța că vei primi acești bani înapoi, deci organizatorii sunt mai reticenți. Sunt luate in calcul scenarii: – prezentarea dovezii de vaccinare, test PCR sau antigen negativ la intrare sau chiar testarea la intrare. Dar nu s-a stabilit acest lucru legal, sa stie 100% siguri ca aşa vor putea organiza.

Sursa: observatornews.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here