Rudele muncitorilor ucişi în Oneşti, audiate de procurori. Cer despăgubiri de milioane de euro

Rudele celor doi bărbaţi ucişi la Oneşti de Gheorghe Moroșan vor fi audiate, luni, de procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bacău, la două luni de la producerea tragediei.

Rudele muncitorilor ucişi în Oneşti, audiate de procurori. Oamenii urmează să dea declaraţii în calitate de părţi vătămate în ancheta în care ar urma să fie judecat Gheorge Moroşan (68 de ani), bărbatul care i-a măcelărit pe Silviu Iștoan și pe colegul său, Dan Pătatu.

În tot acest timp sunt în desfăşurare şi investigaţiile în dosarul de omor şi ancheta privind modul în care au acţionat trupele speciale, poliţiştii, precum şi negociatorul care nu au reuşit să-i scoată în viaţă pe cei doi bărbaţi, notează Evz.ro.

Fratele, cumnata şi nepoţii lui Silviu Iștoan s-au constituit părţi civile în procesul în care va fi judecat Gheorghe Moroșan. Avocatul Adrian Cuculis, care reprezintă familia lui Iștoan, i-a sfătuit pe oameni să ceară despăgubiri morale de două milioane de euro – un milion de euro pentru fratele electricianului măcelărit cu un cuțit-sabie, 500.000 de euro pentru cumnata acestuia și câte 250.000 de euro pentru cei doi nepoți minori ai victimei, potrivit sursei citate.

Rudele lui Silviu Iștoan cer despăgubiri Poliţiei Române pe care o consideră vinovată de moartea bărbatului, din cauza modului defectuos în care au intervenit forţele de ordine – luptători de la trupele speciale, negociator, polițiști.

De asemenea, rudele lui Dan Pătatu, al doilea muncitor înjunghiat mortal de Gheorge Moroşan, se vor constitui ca parte civilă împotriva polițiștilor. Mama şi soţia electricianului vor să ceară, la rândul lor, despăgubiri Poliţiei Române, însă deocamdată nu şi-au formulat pretenţiile în scris.

Rudele victimei lui Moroşan vor fi audiate luni, 19 aprilie.

„Mâine (n.r.luni, 19 aprilie), rudele lui Silviu Iștoan și ale lui Dan Pătatu vor fi audiate ca părți vătămate la Parchetul de pe lîngă Tribunalul Bacău. Din partea lui Iștoan va fi fratele acestuia, iar din partea lui Pătatu, cealaltă victimă, vor fi soția și mama acestuia. La aceste audieri, rudele lui Pătatu își vor declara oficial intenția de a se constitui parte civilă în proces. Cuantumul despăgubirilor morale ce vor fi cerute nu a fost încă stabilit. Când vom avansa acea pretenție financiară vom ține cont de foarte multe detalii: faptul că doi copii, acum minori, vor crește fără tată, că o soție a rămas fără soț, că viața unei familii a fost complet distrusă. Cu siguranță va fi o sumă mai mare decât cea cerută de familia Iștoan (n.r. două milioane de euro)”, a declarat avocatul Adrian Cuculis, conform sursei citate.

Gheorghe Moroșan, bărbatul acuzat de comiterea dublei crime din Oneşti, se află în arestul IPJ Bacău şi aşteaptă procesul în care va fi judecat alături de soţia sa, Aurelea. Femeia este, la rându-i, într-o celulă, pe același palier, vecină cu camera în care bărbatul ei este ținut sub pază strictă.

Sursa: romaniatv.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here