Olt: Șoferi băuți la volan. Peste 1000 de amenzi, aplicate în acest sfârșit de săptămână. Au fost reținute și 108 permise

Polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt au acţionat, în acest sfârșit de săptămână, pe drumurile publice din judeţ, în cadrul unei acţiuni pentru depistarea conducătorilor auto aflaţi sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe. Astfel, mai mulți șoferi din Olt au fost depistați băuți la volan.

În urma activităţilor desfăşurate au fost aplicate 1110 sancțiuni contravenționale persoanelor care au încălcat prevederile legale, valoarea totală a acestora fiind de 299.035 lei, fiind reținute și 108 permise de conducere, dintre acestea 23 pentru consum de alcool, respectiv alcoolemie mai mică de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, 35 pentru depăşirea limitei de viteză cu mai mult de 50km/h şi 50 pentru alte abateri, fiind retrase şi 15 certificate de înmatriculare.

De asemenea, au fost constatate 13 infracţiuni la regimul siguranţei circulaţiei pe drumurile publice, 7 fiind pentru consum de alcool, respectiv alcoolemie mai mare de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, 4 pentru conducere fără permis şi 2 pentru alte abateri.

„La data de 17 aprilie a.c., ora 07:30, pe strada Recea, din municipiului Slatina, a fost depistat un bărbat, de 47 de ani, din comuna Bălteni, în timp ce conducea un autoturism având o alcoolemie de 0,87 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.

La data de 17 aprilie a.c, ora 13:30, pe strada Bircii, din oraşul Potcoava, a fost depistat un bărbat, de 56 de ani, din localitate, în timp ce conducea un moped având o alcoolemie de 0,87 mg/l alcool pur în aerul expirat şi fără a deţine permis de conducere”, transmite Poliția Olt.

De asemenea, bărbatul a refuzat recoltarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducerea unui vehicul fără a deţine permis de conducere şi refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice.

De altfel, la data de 18 aprilie a.c., ora 23:00, pe strada Principală, din comuna Dobrun, a fost depistat un tânăr, de 22 de ani, din localitate, în timp ce conducea un autoturism, având o concentrație alcoolică de 0,56 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here