Reinfectarea cu coronavirus, plătită cu 5.000 de lire sterline. Ofertă șoc pentru tinerii sub 30 de ani

Voluntari care s-au vindecat de COVID-19 vor fi reinfectați în mod deliberat cu virusul SARS-CoV2, într-un nou studiu care ar putea ajuta la dezvoltarea de noi tratamente și vaccinuri împotriva bolii.

Studiul, condus de o echipă de la Universitatea Oxford, va investiga modul în care o infecție anterioară afectează a doua expunere la virus, adică reinfectarea cu coronavirus, și ce fel de răspuns imunitar este necesar pentru a proteja oamenii de reinfectare. Au fost cazuri de persoane care s-au reinfectat deși au avut COVID-19 și s-au vindecat. Pe măsură ce apar noi mutații ale virusului, atât eficiența vaccinurilor, cât și protecția naturală ar putea scădea semnificativ, se tem mulți oameni de știință, citați de The Independent.

Cercetătorii au primit săptămâna trecută aprobarea pentru acest studiu și își propun să recruteze peste 60 de voluntari sănătoși pentru a participa la două faze separate de cercetare. Fiecare voluntar va fi plătit cu aproximativ 5.000 de lire sterline.

Astfel de studii au jucat un rol cheie în dezvoltarea tratamentelor pentru boli precum malaria, TBC, tifoida, holera și gripa.

Cercetătorii speră că studiul va dezvălui modul în care organismul protejează unele persoane de reinfectare. Acest lucru ar putea fi apoi adaptat pentru crearea de medicamente noi sau pentru a îmbunătăți eficacitatea vaccinurilor.

Prima fază a studiului va analiza stabilirea cantității de necesare pentru a reinfecta 50 la sută din participanți. În a doua fază, toți participanții vor fi expuși virusului.

Voluntarii vor avea vârste cuprinse între 18 și 30 de ani și vor fi puși în carantină timp de cel puțin 17 zile. Ei vor fi testați în mod regulat și vor face scanări RMN ale plămânilor și inimii.

Toți cei care vor avea simptome de COVID vor primi tratamentul cu anticorpi dezvoltat de Regeneron și vor fi externați doar atunci când nu mai există riscul infectării altor persoane.

Astfel de studii ne spun lucruri pe care alte studii nu le pot spune, pentru că, spre deosebire de infectarea naturală, acestea sunt strict controlate”, a spus Helen McShane, profesor de vaccinologie și unul dintre coordonatorii studiului.

„Când îi reinfectăm pe acești participanți, vom ști exact cum a reacționat sistemul lor imunitar la prima infecție COVID, când apare a doua infecție și cantitatea exactă de virus la care au fost expuși. Pe lângă îmbunătățirea înțelegerii noastre în privința bolii, acest lucru ne poate ajuta să proiectăm teste care pot prezice cu exactitate dacă oamenii sunt protejați”, a adăugat ea.

Sursa: romaniatv.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here