Comuna Drăghiceni scapă de carantină. Ce restricții rămân, totuși, în vigoare

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Olt a decis, marți seară, ridicarea măsurii de carantină zonală pentru comuna Drăghiceni, cu satele aparţinătoare, respectiv Drăghiceni, Grozăveşti şi Liiceni, începând de miercuri, 21 aprilie, de la ora 08.00. Ridicarea carantinei nu anulează, însă, toate restricțiile.

Propunerea de ridicare a măsurii de carantină zonală a avut la bază analiza situaţiei epidemiologice realizată de Direcţia de Sănătate Publică Olt şi avizului emis de către Institutul Naţional de Sănătate Publică – Centrul Naţional de Supraveghere şi Control a Bolilor Transmisibile.

„Analiza riscului de răspândire a virusului SARS-CoV-2 evidenţiază un trend descrescător şi un risc redus de transmitere a virusului”, se arată într-un comunicat de presă transmis Prefectura Olt.

Reamintim că instituirea măsurii de carantină zonală în această comună a fost aprobată printr-un ordinul şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, semnat în 6 aprilie.

Ridicarea măsurii de carantină zonală nu anulează toate restricțiile în Drăghiceni. În continuare, se interzice circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei în intervalul orar 20:00 – 5:00, cu următoarele excepții:

  1. a) deplasarea în interes profesional, inclusiv între locuință/gospodărie și locul/locurile de desfășurare a activității profesionale și înapoi;
  2. b) deplasarea pentru asistență medicală care nu poate fi amânată și nici realizată de la distanță, precum și pentru achiziționarea de medicamente;
  3. c) deplasări în afara localităților ale persoanelor care sunt în tranzit sau efectuează călătorii al căror interval orar se suprapune cu perioada interdicției, cum ar fi cele efectuate cu avionul, trenul, autocare sau alte mijloace de transport de persoane, și care poate fi dovedit prin bilet sau orice altă modalitate de achitare a călătoriei;
  4. d) deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/însoțirea copilului, asistența persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilități ori decesul unui membru de familie.

De asemenea, se instituie obligația pentru operatorii economici care desfășoară activități de comerț/prestări de servicii în spații închise și/sau deschise, publice și/sau private, să își organizeze și să își desfășoare activitatea în intervalul orar 5:00 – 18:00.

Se suspendă activitatea operatorilor economici desfășurată în spații închise în domeniul sălilor de sport și/sau fitness, se mai precizează în comunicatul prefecturii.

Incidența cazurilor de COVID-19, cumulată la 14 zile, a explodat în Drăghiceni la începutul acestei luni, sărind, la un moment dat, de 20 de cazuri la mia de locuitori. În ultimele zile, rata infectărilor a scăzut foarte mult, azi datele indicând 8,87 cazuri la mia de locuitori.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here