Marcel Ciolacu: Partenerii de coaliție fac terapie pe ciolan în loc să guverneze

Marcel Ciolacu, președinele PSD, acuză coaliția de guvernare că face „terapie pe ciolan” în loc să ia măsuri de combatere a pandemiei de coronavirus. Liderul social-democrat vine cu propriul set de propuneri care ar ajuta la controlarea răspândirii virusului.  

„4 ore pe zi de terapie pe ciolan! Asta fac partenerii de Coaliție în loc să guverneze! România reală este în colaps. Românii știu și simt asta, dar trebuie ca și Cîțu și toată șleahta sa de iresponsabili să știe ceva: că nu mai pot continua așa.

Să lase păruiala gingașă și să iasă AZI cu cel puțin 6 măsuri concrete și urgente pentru a stopa prăbușirea totală:

1. Testare extinsă și anchete epidemiologice pe bune pentru oprirea răspândirii virusului COVID-19;

2. Facilitarea accesului la vaccin prin înființarea de micro-centre de vaccinare în toate localitățile, implicarea activă a celor peste 11 mii de medici de familie și a Bisericii pentru dublarea capacității de vaccinare;

3. Finanțarea urgentă cu suma de minimum 1 miliard lei a cheltuielilor pentru secțiile ATI de unde s-au tăiat masiv bani și pentru achiziția urgentă de medicamente pentru spitalele care nu mai au cu ce să trateze pacienții;

4. Deblocarea urgentă a sumei de 1 miliard de euro promisă către companii pentru salvarea economiei și a locurilor de muncă;

5. Măsuri de sprijin dedicate persoanelor vulnerabile pentru a compensa explozia prețurilor și a cursului valutar;

6. Achitarea restanțelor de peste 1,2 miliarde de lei la subvențiile pentru agricultură, precum și a ajutoarelor pentru creșterea animalelor.

Asta așteaptă oamenii de la voi! Soluții, NU mermeleală. Rezultate, NU ciolan!!!”, a scris Marcel Ciolacu marți pe Facebook.

Liderii Coaliției au discutat, luni, pentru aproape patru ore, pentru a găsi o ieșire din criza politică generată de demiterea ministrului Sănătății Vlad Voiculescu. Discuțiile nu s-au finalizat cu o decizie, motiv pentru care o nouă ședință a coaliției are loc marți după-masă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here