Acasă International Colaps total ...

Colaps total din cauza COVID! Țara în care noul coronavirus mătură totul în cale

Pandemia pune India la grea încercare: Record mondial în privința numărului de infectări zilnice! Apel disperat al spitalelor, confruntate cu o gravă penurie de oxigen, necesar pentru a trata valurile de pacienți care pun presiune pe sistemul medical.

Pandemia pune India la grea încercare: Record mondial în privința numărului de infectări zilnice, după ce la un moment dat țara părea că ține Covid-19 sub control.

Noile tulpini ale virusului și anumite decizii luate de autoritățile indiene au condus însă la o adevărată explozie a infectărilor.

India a raportat joi aproape 315.000 de noi cazuri de COVID-19 înregistrate în 24 de ore, un record mondial, într-o perioadă în care spitalele din New Delhi se confruntă cu o penurie de oxigen, informează AFP.

Al doilea val al epidemiei, pus îndeosebi pe seama unei ”duble mutaţii” a virusului, precum şi a menţinerii adunărilor publice, evenimente care au favorizat contaminările, a scos din nou în evidenţă problemele sistemului de sănătate învechit din India.

Ministerul Sănătăţii a raportat joi 314.835 de noi contaminări, un bilanţ zilnic pe care nu l-a mai înregistrat nicio altă ţară din lume.

Bilanţul total al infectărilor ajunge astfel la 15,9 milioane de cazuri înregistrate oficial în India, care ocupă locul al doilea în clasamentul celor mai grav afectate ţări din lume de această pandemie.

Bilanţul oficial al pandemiei a ajuns la aproape 185.000 de morţi

În total, 2.074 de decese au fost recenzate în ultimele 24 de ore în India, bilanţul oficial al pandemiei ajungând la aproape 185.000 de morţi.

Cu toate acestea, numărul de cazuri şi de decese per capita rămâne inferior în comparaţie cu numeroase alte ţări.

Recunoscând că India şi cei 1,3 miliarde de locuitori ai ei duc ”din nou o bătălie dificilă”, prim-ministrul Narendra Modi a lansat marţi seară, într-o alocuţiune televizată, un apel către compatrioţii lui, cerându-le să depună mai multe eforturi în lupta împotriva noului coronavirus.

Mai multe spitale şi clinici din capitală au lansat un apel disperat către adminstraţia centrală pentru ca aceasta să le furnizeze de urgenţă rezerve de oxigen necesare sutelor de pacienţi care au nevoie de ventilaţie mecanică.

Sursa: capital.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here