Investiții în alimentarea cu apă și canalizare la Balș. Rotea: Voi lua pas cu pas zona de utilități

Noua conducere a Primăriei Balș pregătește terenul pentru extinderea sistemului de alimentare cu apă și canalizare în tot orașul.

Primarul Cătălin Rotea a declarat că lucrările de extindere a rețelelor de alimentare cu apă și canalizare vor începe anul acesta.

„În ceea ce privește utilitățile, spuneam că fiecare locuință trebuie să aibă acces la rețeaua de utilități publice, că este inadmisibil ca, în 2020-2021, un oraș aflat între Craiova și Slatina, într-o țară care se află în Uniunea Europeană, să nu aibă apă, canal, gaze, electricitate în toate locuințele și voi lua pas cu pas ceea ce presupune această zonă de utilități.

Compania de Apă are o lucrare în desfășurare pentru finalizarea lucrărilor pe trei străzi. Vorbim de strada Răsăritului, strada Macului și strada Stejarului. De asemenea, din câte știu, se află în faza de licitație, dar anul acesta vom începe lucrările, pe Masterplan, pentru alimentarea cu apă pe străzile Popa Șapcă, Mâinești, Cuza Vodă, Luncii și Prelungirea 1 Decembrie. Sunt unele străzi care au deja rețele de apă, dar lucrările nu sunt finalizate.

Practic, după ce finalizăm aceste lucrări și introducem alimentarea cu apă și în cartierul Spineni, pentru care există proiect depus la Compania Națională de Investiții (el se află pe lista sinteză si urmează să intre în finanțare), putem spune că toate locuințele din Balș au acces la rețeaua de alimentare cu apă”, a declarat primarul Balșului.

Edilul a oferit detalii și la capitolul canalizare.

„În ceea ce privește rețeaua de canalizare, anul acesta Compania de Apă, tot prin Masterplan, va demara lucrările de extindere a rețelei pe străzile Crizantemelor și Tudor Vladimirescu. Este o promisiune pentru locuitorii cartierului Vârtina care s-a făcut, cred, că de mai bine de 12 – 16 ani. Anul acesta, și o spun public, vor începe lucrările pe strada Crizantemelor și pe Tudor Vladimirescu.

De asemenea, vor începe lucrări de extindere a rețelei de canalizare pe strada Luncii, iar din bugetul pe acest an dăm drumul la studiul de fezabilitate pentru extinderea rețelei de canalizare pe toate străzile din cartierele Corbeni și Româna și pe străzile din zona Pieței Mihail Drumeș, Mărășești, Măceșului și Brad, urmând ca în 2022 să demarăm studiul de fezabilitate pentru extinderea rețelei de canalizare pe restul de străzi: Popa Șapcă, Mâinești, Viilor, Ciocârliei, Cometa și Stejarul”, a mai spus Cătălin Rotea.

Noua administrație are în vedere și reabilitarea, anul acesta, a unei rețele de 25 de kilometri de apă și canalizare, dar și construirea unei noi stații de tratare și epurare a apei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here