Restricțiile vor fi relaxate în Capitală începând de marți. Circulația permisă până la ora 22:00 şi în weekend

Deplasarea persoanelor este permisă în Bucureşti până la ora 22:00 şi în weekend, a informat, luni, prefectul Capitalei, Alin Stoica, după şedinţa Comitetului municipal pentru Situaţii de Urgenţă.

Incidența cazurilor de Covid-19 a scăzut în Capitală sub 3,5 la mia de locuitori.

De asemenea, operatorii economici pot funcţiona şi vineri, sâmbătă şi duminică până la ora 21:00, iar sălile de sport/fitness se pot redeschide.

Lista completă a restricțiilor care se aplică de marți în Capitală o puteți consulta la finalul articolului, în documentul atașat.

“Restul măsurilor rămân în vigoare, cel puţin până incidenţa va scădea sub 3 la mie, ceea ce ne dorim cu toţii, pentru a putea să redeschidem sălile de spectacol, restaurantele, să avem o relaxare un pic mai mare. (…) Aplicabilitatea acestei hotărâri este începând cu ora 00:00 a zilei de mâine. (…) Pentru Paşte nu avem interdicţii suplimentare, sunt măsurile pe care le ştim cu toţii. În noaptea Paştelui este permisă deplasarea tuturor cetăţenilor care doresc să meargă la slujba de Înviere, în intervalul 22:00 – 5:00”, a menţionat prefectul Capitalei, potrivit Agerpres.

Restricțiile vor fi relaxate în capitală începând cu data de 27.04.2021, ora 00:00, potrivit hotărârii Comitetului Municipiului București pentru Situații de Urgență.

Circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei este interzisă în intervalul orar 22:00 – 5:00, dacă incidența va rămâne sub pragul de 4 la mia de locuitori.

Programul operatorilor economici care desfășoară comerț/prestări servicii în spații închise și/sau deschise, publice și/sau private, se pot desfășura în intervalul 05:00-21:00.

Vor rămâne în continuare închise restaurantele și cafenelele care își desfășoară activitatea în spații închise.

Conform hotărârii, circulaţia persoanelor în afara locuinţei/gospodăriei în perioada 8-9 mai, în intervalul orar 22.00-5.00, este permisă pentru participarea la sărbătoarea religioasă specifică lunii Ramazan.

În altă ordine de idei, prefectul Capitalei a precizat că, dacă în următoarele zile incidenţa va trece de 3,5, dar se va menţine sub 4, nu se vor aplica noi restricţii. “Legea e făcută în aşa fel încât să asigure o marjă între 4 şi 3,5. Măsurile de restricţionare se iau între 4, deci pragurile sunt de la 4 la mie până la 7,5 la mie”, a spus Alin Stoica.

El a afirmat că, dacă rata de infectare scade sub 3 la mia de locuitori, Comitetul Municipal pentru Situaţii de Urgenţă se va întruni pentru a lua măsurile de relaxare care se impun.

Alin Stoica a informat că se fac controale la operatorii economici pentru a verifica respectarea regulilor de protecţie sanitară. El a precizat că în cazul sălilor de sport, cu excepţia perioadei de efort fizic intens, este obligatorie purtarea măştii (medicale/non-medicale) în spaţiile comune, care pentru o protecţie eficientă trebuie să acopere atât gura, cât şi nasul.

Potrivit prefectului Capitalei, de Sărbătorile Pascale controalele se vor intensifica. “Controalele sunt înăsprite, discuţiile au fost atât cu Poliţia, cât şi cu Jandarmeria pentru a asigura pe toată perioada sărbătorilor aplicarea regulilor şi păstrarea tuturor măsurilor de siguranţă”, a adăugat Alin Stoica.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here