Siminica Mirea, interpelări privind organizarea de evenimente. „Revenire la normal, dar în mod responsabil”

Siminica Mirea, senatorul social-democrat de Olt, a adresat, astăzi, în cadrul ședinței de Plen, o interpelare domnului Prim-Ministru al României, Florin-Vasile Cîțu, și o întrebare doamnei Ioana Mihăilă, ministrul Sănătății, cu privire la situația și lipsa unor alternative privind organizarea de evenimente, precum nunți sau botezuri.

Inițiativa a venit în urma numeroaselor audiențe primite din partea întreprinzătorilor din această industrie, la cabinetele specifice din teritoriu deoarece, după cum bine cunoaștem, acest sector al evenimentelor a avut extrem de mult de suferit încă de la începutul pandemiei, iar datele statistice arată că, aproximativ 70% din nunțile programate s-au anulat.

„Consider că romanii merită și au nevoie de o alternativă în această direcție. Tocmai de aceea, scopul adresărilor a fost acela de a sugera ideea amplasării unui cort de triere, în imediata apropiere a sălii de evenimente, în care să existe asistență medicală, iar costurile să fie suportate în întregime de către organizator.

În acest sens, sunt dispuse teste antigen rapide pe bază de saliva, iar participanții cu rezultat negativ beneficiază de o brățară care să ateste data curentă și faptul că nu sunt infectați.

Toate acestea pentru o revenire la normal, dar în mod responsabil!”, a declarat Siminica Mirea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here