Incendiu violent la o casă din Bistrița-Năsăud. Flăcările s-au extins la o locuință vecină. Trei persoane, cu atac de panică

Un incendiu violent a izbucnit, miercuri după-amiaza, la o casă dintr-o localitate din Bistrița-Năsăud. Pompierii au evacuat mai multe butelii, iar incendiul s-a extins la un imobil aflat în vecinătate. Trei persoane au suferit atac de panică.

Potrivit ISU Bistrița-Năsăud, două echipaje de pompieri cu autospeciale de stingere și un echipaj de prim ajutor SMURD de la Garda de Intervenție Sângeorz-Băi intervin în localitatea Poiana Ilvei la un incendiu izbucnit la nivelul unei case de locuit.

Din primele informații, incendiul se manifesta în bucătărie.

Incendiul s-a extins la un imobil învecinat. Au fost suplimentate resursele cu două echipaje de pompieri de la Sectia de Pompieri Năsăud, respectiv un echipaj de pompieri voluntari cu o autospecială de intervenție de la SVSU Magura Ilvei.

Nu au fost anunțate victime.

Primele echipaje ajunse la fața locului |au găsit un imobil cu etaj, cuprins de incendiu generalizat, cu risc de extindere la imobilele învecinate.

Incendiul a fost lichidat in limitele găsite, înainte ca flăcările sa se extinda la imobilele învecinate.

Flăcările se manifestau violent și amenințau să se extinda la locuințele vecine.

Pentru gestionarea situației de urgență au fost mobilizate șase echipaje de pompieri de la subunitățile din Sângeorz Băi și Năsăud, respectiv un echipaj de pompieri voluntari de la SVSU Măgura Ilvei.

Potrivit ISU Bistrița-Năsăud, pompierii militari au evacuat trei butelii din zona de risc pentru evitarea producerii unei deflagrații. De asemenea, patru bovine și patru porcine au fost evacuate din adăposturi pentru animale.

Intervenția a durat aproximativ două ore, interval în care echipajele de interventie, cu mobilizarea masiva a sătenilor, au limitat propagarea și localizat și lichidat focarele. Suprafata afectata de incendiu este de aproximativ 600 mp.

Doi adulți și un minor au suferit atacuri de panica, dar nu s-a impus transportul acestora la spital.

Evenimentul a fost provocat, cel mai probabil, de utilizarea focului deschis în spatii închise.

Sursa: romania24.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here