Medicamentele folosite în tratarea COVID-19, insuficiente, în continuare, în spitalele din Olt

Alimentarea spitalelor din Olt și, cu precădere, a Spitalului Județean de Urgență Slatina, cu medicamente pentru tratarea pacienților cu COVID-19 nu s-a îmbunătățit, spune președintele Consiliului Județean Olt, Marius Oprescu.

Este vorba de medicamente care nu se găsesc pe piața liberă și al căror flux către unitățile medicale este coordonat doar de Ministerul Sănătății.

„Nu s-a îmbunătățit situația privind alimentarea spitalului cu medicamentele de care au nevoie pacienții cu COVID. Doar că avem o scădere a numărului de cazuri și a numărului de cazuri grave față de trecut, dar ritmul de a primi medicamente, și specific și de data aceasta, cele pe care noi nu le putem cumpăra de pe piața liberă, este același. Este același ritm, adică o medie de până în 100 de doze, cam la două săptămâni, în condițiile în care nevoia este, în medie, de 50, 60 de doze zilnic”, a declarat, joi, președintele Consiliului Județean Olt, Marius Oprescu.

De la începutul pandemiei, autoritățile din Olt s-au tot plâns de lipsa principalelor medicamente pe care spitalele le folosesc în tratarea pacienților care suferă de COVID-19, respectiv Remdesivir și Tocilizumab.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here