Acasă Local Actualitate Admitere lice...

Admitere liceu 2021! Modificări importante aduse calendarului de admitere. DOCUMENT

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a adus o serie de modificări şi completări ordinului din august anul trecut, care stabilea calendarul admiterii la liceu în 2021 pentru absolvenţii de clasa a VIII-a din România.

Calendarul admiterii la liceu pentru anul 2021, stabilit prin ordinul ministrului Educaţiei în luna august 2020, a fost modificat.

Totul este prevăzut în Ordinul nr. 3.721/23.04.2021 pentru modificarea și completarea Ordinului ministrului educației și cercetării nr. 5.457/2020 privind organizarea și desfășurarea admiterii în învățământul liceal de stat pentru anul școlar 2021-2022, potrivit Edupedu.ro.

Modificarea a survenit la finalul lunii aprilie, iar acum repartizarea computerizată a absolvenţilor de gimnaziu pe locurile de la liceu este programată pentru data de 24 iulie, faţă de 16 iulie, cum era până acum.

S-a modificat şi calendarul privind completarea fişelor de înscriere. Aceasta trebuie să aibă loc între 16 şi 22 iulie, faţă de 8-14 iulie cum era trecut în vechiul calendar.

A fost introdusă şi planificarea pentru depunerea fizică a dosarelor. Planificarea ar trebui să se facă în prima zi a etapei de depunere a dosarelor, adică pe 25 iulie, pentru etapa I, de exemplu.

Cum se vor depune dosarele?

“Pentru realizarea unei planificări privind accesul persoanelor în unitatea de învățământ, în scopul depunerii dosarului de înscriere, părintele/reprezentantul legal trebuie să-și exprime intenția de depunere a dosarului, prin telefon sau e-mail, în prima zi prevăzută în calendar pentru această etapă”, se arată în ordinul de ministru.

“Depunerea dosarelor se poate realiza și prin poștă, cu confirmare de primire, sau prin e-mail, cu documente scanate”, iar “în cazul transmiterii dosarelor prin mijloace electronice sau prin poștă, cartea de identitate și certificatul de naștere se depun în copie”, se arată în noul regulament.

În plus, “candidaților care au transmis dosarele de înscriere prin poștă sau e-mail li se va comunica, telefonic sau prin e-mail, situația înscrierii”.

Chiar şi cei care vor depune dosarul online vor trebui să meargă la şcoală cu documentele în original, termenul limită fiind 24 septembrie.

Puteţi consulta aici întreg calendarul de admitere.

Sursa: capital.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here