Acasă Național FOTO. Doliu î...

FOTO. Doliu în România! Un reputat jurnalist a plecat la ceruri. Infectarea cu COVID i-a fost fatală imediat după Paște

Un binecunoscut jurnalist şi director de ziar a încetat din viaţă la 75 de ani, după o luptă grea în urma infectării cu noul coronavirus. Mircea Lepădatu a avut o carieră impresionantă, de cinci decenii, în presa din România.

Durere şi lacrimi în România chiar de Ziua Internaţională a Libertăţii Presei! Un reputat jurnalist hunedorean a încetat din viaţă luni, în urma unei infectări cu SARS-CoV-2.

S-a vindecat de COVID-19, însă plămânii i-au fost mult prea afectaţi de virus

Este vorba despre Mircea Lepădatu (75 de ani), directorul cotidianului Mesagerul Hunedoara. Acesta a încetat din viaţă la Spitalul municipal din Hunedoara, unde se afla internat la ATI după ce fusese depistat pozitiv cu COVID-19.

Jurnalistul se afla pe patul de spital, în secţia de Terapie Intensivă, de aproape trei săptămâni. Cu toate că ultimele teste arătau că Mircea Lepădatu de vindecase de COVID-19, boala i-a afectat serios plămânii, iar asta a dus, în cele din urmă, la deces, relatează Adevărul.

Mircea Lepădatu era un jurnalist cu o experienţă extrem de bogată, lucrând de 50 de ani în presă. După Revoluţie, el a fondat mai multe ziare, printre acestea fiind şi cotidianul Mesagerul Hunedoara, al cărui director era acum. Mesagerul Hunedoara a fost înfiinţat în urmă cu 15 ani.

Sursa foto: Facebook

“Destinul m-a adus exact pe drumul care mai mult ca sigur îmi era hărăzit”

Într-un interviu acordat în anul 2019 Uniunii Naţionale a Ziariştilor din România, Mircea Lepădatu recunoştea că a ajuns să practice profesia spre care a fost chemat şi pe care nu a trădat-o niciodată.

“Acum, după aproape o jumătate de secol de când trudesc în această profesie, pot spune că destinul a lucrat în favoarea mea. Adică, m-a adus exact pe drumul care mai mult ca sigur îmi era hărăzit, să ajung să practic profesia spre care eram chemat, şi pe care n-am înşelat-o, n-am trădat-o niciodată, căreia i-am dăruit tot ce am avut mai bun din mine, uneori cu sacrificii, cu nervi şi supărări, dar niciodată cu gândul de a o părăsi, deoarece aici este vorba de o iubire, de un legământ pe viaţă”, mărturisea jurnalistul.

“De această profesie nu te poţi despărţi decât atunci când nu mai poţi ţine condeiul în mână”

Tot atunci, Mircea Lepădatu vorbea despre motivele care îl fac să continue să activeze în presă, în ciuda vârstei înaintate.

“Lucrez în continuare, deoarece cum spuneam mai devreme, iubesc această profesie, cred că am avut chemare pentru ea, şi am avut norocul să ajung să o practic. Deşi este o profesie al naibi de stresantă, care de multe ori te stoarce din punct de vedere psihic şi fizic, pentru cei ca mine, cei care trăim pentru ea, şi înăuntrul ei, pentru noi ea este Regina, căreia i te-ai subordonat pe viaţă, şi de care nu te poţi despărţi decât atunci când nu mai poţi ţine condeiul în mână.

Sunt, totuşi, la vârsta când nu îţi mai poţi face planuri pentru un viitor mai îndepărtat. Ci doar pentru unul apropiat. Şi nici prea multe planuri nu am după câte am realizat până acum. De fapt, pot vorbi de două lucruri la care mă mai gândesc. Să mă ţină puterile să mai pot lucra la ziar, până echipa pe care o las acolo să nu mai aibă nevoie de mine. Şi să apuc să mai vizitez câteva locuri din lume, pe care încă nu le-am văzut pe viu”, mai declara Mircea Lepădatu în 2019.

Sursa: capital.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here