Vremea azi, 4 mai. Va fi răcoare în cea mai mare parte a ţării

Ziua de marți ne-aduce vreme răcoroasă în cea mai mare parte a ţării, soare şi câţiva nori de ploaie prin sud-est şi la munte.

Maximele pleacă de la 14 grade pe litoral şi ajung la 22…23 de grade în zonele sudice.

Vremea în fiecare regiune

În Dobrogea şi Bărăgan, temperaturile scad faţă de luni, când în Bărăgan s-au atins în jur de 27 de grade. Vor fi cel mult 20…21 de grade, iar pe litoral va fi cel mai răcoare din ţară: 14…15 grade. Vom avea o zi destul de plăcută, deşi apar ceva înnorări şi nu este exclus să cadă 2…3 stropi de ploaie.

Mai sus, în Moldova sudică şi în nordul Munteniei, găsim vreme frumoasă, foarte puţini nori şi un pic de vânt. Temperaturile scad uşor şi aici: pe la amiază se ating 20…21 de grade, iar la noapte se înseninează şi minimele ajung pe la 7…8 grade.

În jumătatea de nord a Moldovei şi în Bucovina, se mai încălzeşte faţă de ziua trecută, însă temperaturile rămân sub valorile normale la această dată şi se opresc pe la 19…20 de grade. Norii apar destul de rar, iar vântul nu pune probleme.

În nordul Transilvaniei şi în Maramureş, găsim cer senin şi atmosferă plăcută, dar o să fie răcoare pentru acest moment al anului şi o să avem maxime în jur de 17…18 grade.

Cam la fel va fi vremea şi în ţinuturile vestice. O zi mohorâtă, cu ploi şi lapoviţă pe timpul zilei, dar la noapte şi pe-aici apar ninsorile. Maximele pierd 6…7 grade faţă de ziua trecută, iar astăzi nu vor fi mai mult de 8 grade Celsius.

În Transilvania prindem atmosfera schimbătoare. Vor fi scurte momente însorite, dar şi înnorări ce vor aduce ploi slabe. Pe seară şi în cursul nopţii, ploile se transformă în ninsori şi în lapoviţă. La munte va ninge viscolit, iar pe creste vor fi rafale de peste 80 de km/h.

În Oltenia găsim vreme mai bună. Temperaturile cresc şi vom avea 15 grade în termometre. Către seară şi la noapte, se adună norii şi o să plouă.

În ţinuturile sudice va fi și mai cald. Avem atmosferă plăcută, cu mult soare şi puţini nori, în prima parte a zilei, dar pe seara apar averse însoţite de descărcări electrice.

Vremea în București

În Bucureşti, se încălzeşte, iar maxima va atinge 18 grade. Se anunţă o zi însorită până spre seară, când se adună norii şi o să plouă slab. La noapte, ploile continuă, iar temperatura coboară până la 4 grade.

Vremea la munte

La munte, la altitudini mai mici vor fi ploi şi lapoviţă, dar în zonă înaltă va ninge viscolit şi se va depune strat de zăpadă. Pe crestele Meridionalilor, vântul va sufla cu rafale de peste 80 de km/h.

Vremea în următoarele zile

Ziua de marți ne aduce vreme bună, cer senin în majoritatea zonelor şi câţiva nori de ploaie prin sud-est şi la munte. Temperaturile vor fi, însă, mai scăzute decât în mod normal.

Miercuri, ajungem la un regim termic potrivit pentru acesta perioadă, dar atmosfera devine instabilă după prânz. Apar averse, cu tunete şi fulgere la deal, la munte, local şi în celelalte regiuni, iar vântul se intensifică în est şi în nord-est.

Joi, vom avea vreme schimbătoare şi ploi de scurtă durată în jumătatea estică a ţării.
E posibil să plouă puţin şi în vest, iar temperaturile se menţin în limitele normale.

Vineri, se încălzeşte, mai ales în ţinuturile sudice, pe unde avem soare şi până la 29 de grade în Lunca Dunării. În vest, nord şi centru, vremea se schimbă în a doua parte a zilei, când vin averse destul de serioase.

Sursa: stirileprotv.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here