Braconaj pisicol pe malul stâng al râului Olt. Doi slătineni, prinși cu aproape 60 de kilograme de pește/ FOTO

Doi slătineni au fost prinși, noaptea trecută, în timp se aflau la pescuit, pe malul stâng al râului Olt.

Cei doi bărbați, cu domiciliul în municipiul Slatina, în vârstă de 40 ani, respectiv 29 ani,  aveau asupra lor o ambarcațiune pneumatică și doi saci din plastic, în care se găseau 57,5 kg de pește din speciile somn și știucă.

„În urma verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că cei în cauză au braconat, folosind ”unelte interzise”, introduse în apa râului Olt.

Bunurile au fost ridicate în vederea confiscării și predate organelor de cercetare penală pentru continuarea verificărilor.

În cauză, s-au întocmit acte de constatare pentru încălcări ale prevederilor art. 64 din Ordonanţa de Urgenţă nr. 23/2008, privind pescuitul şi acvacultura:

  • a) – Pescuitul comercial sau sportiv fără licență sau autorizație de pescuit;
  • e) – Pescuitul comercial în habitatele piscicole naturale, prin orice metode şi mijloace, al peştilor şi al altor vieţuitoare acvatice, în perioada de prohibiţie”, transmite Jandarmeria Olt.

Potrivit oamenilor legii, până pe 7 iunie, prin ordin comun al ministrului agriculturii și dezvoltării și al ministrului mediului, apelor și pădurilor, sunt instituite măsuri de prohibiție pentru pescuitul în scop comercial, recreativ/sportiv și familial al oricăror specii de pești.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here