Diana Șoșoacă aruncă totul în aer! Deja a depus proiectul la Parlament. Ce lege vrea să dea

Sursa foto: aktual24.ro

Diana Șoșoacă se reîntoarce în forță pe scena politică. Chiar dacă a fost sancționată pentru ultimele ieșiri pe care le-a avut în spațiul public, de această dată, senatoarea vine pregătită cu un proiect de lege pe care mii de români îl așteaptă.

Mai exact, potrivit ultimelor informații, Diana Șoșoacă a depus în Senat un proiect de lege așteaptat de foarte mulți români. este vorba despre un proiect care șterge practic toate amenzile primite de cetățenii țării pentru încălcarea restricțiilor aflate în vigoare în stare de urgență.

De menționat este faptul că, acet tip de amnistiție fiscală propus de senatoarea independentă îi privește atât pe românii care și-au achitat deja amenzile, cât și pe cei care nu au apucat încă să le plătească din diverse motive.

Astfel, proiectul de lege depus de Diana Șoșoacă șterge sancțiunle contravenționale în cazul:

„Românilor care și-au plătit amenzile li se vor restitui banii, la cerere
Persoanele amendate si care nu au achitat inca amenda nu mai au obligatia achitarii acesteia, iar organele fiscale nu vor trece la executarea silită”, se arată în document.
Odată depus, proiectul inițiat de Diana Șoșoacă urmează să fie dezbătut de parlamentari.

Diana Șoșoacă vrea să șteargă amenzile românilor
Amintim faptul că subiectul sancțiunilor din perioada stării de urgență a mai fost abordat și anul trecut. Mai exact, în 2020, judecătorii CCR au hotărât, că a fost neconstituțională legislația în baza căreia s-au acordat amenzile din starea de urgență.

În ciuda decizie luat de CCR însă, amenzile românilor nu au fost șterse, iar singurul lucru pe care l-au putut face cei amendați a fost să se adreseze în instanță pentru contestarea proceselor verbale.

În perioada stării de urgență, mai mulți români au încălcat regulile impuse de autorități. Astfel, s-au dat amenzi 300.000 de amenzi în două luni de zile. În ceea ce privește valoarea acestora, toate sancțiunile pe care românii le-au luat se ridică la o valoare totală de 600 de milioane de lei.

Proiectul de lege depus de senatoarea independentă Diana Șoșoacă:

Sursa: capital.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here