Raed Arafat, veste de ultimă oră pentru toți românii! Când se vor lua noi măsuri de relaxare. Există o singură condiție

Sursa foto: romaniatv.net

Mai multe restricții au fost relaxate în România odată cu sărbătorile pascale, acum însă, românii trebuie să respecte din nou toate normele impuse de autorități. În acest context, Raed Arafat vine cu noi precizări. Șeful DSU a spus când se va apropia România de normalitate din punct de vedere al restricțiilor.

Secretarul de stat MAI, Raed Arafat a vorbit despre planurile autorităților, dar și ce măsuri de relaxare se iau în calcul după trecerea sărbătorilor pascale. Mai exact, șeful DSU susține că există o condiție pentru ca România să revină la normalitate și anume vaccinarea.

Potrivit acestuia, totul se va redeschie și relaxa, atunci când numărul persoanelor vaccinate va crește. El a dat exemplu țări în care numărul persoanelor vaccinate este de 30% sau peste 30%, iar în unele țări chiar și de 50%.

„În primul rând redeschidem și relaxăm cu condiția creșterii procentului celor vaccinați. Deci noi mergem pe o campanie de vaccinare pe care am dori să se vaccineze cât mai mulți, paralel cu creșterea numărului vaccinaților se poate vorbi de măsuri de relaxare treptat.

Asta este ceea ce se dorește pe baza experienței și din alte țări care într- adevăr după ce au vaccinat un procent semnificativ din populație și aici vorbim deja de 30% sau peste 30% , vorbim de cifre care ajung la cifre de 50% din populația atunci s-a văzut impactul și reducerea transmiterii și posibilitatea de revenirea la normalitate”, a spus Raed Arafat la Antena 3.

În ceea ce privește situația din România, Raed Arafat a precizat că până în prezent, doar 10% din populație a fost vaccinată cu ambele doze de vaccin, iar un alt procent cu o singură doză.

Totodată, Arafat susține că se fac toate eforturile posibile pentru ca numărul persoanelor vaccinate să crească, iar România să depășească criza în care se află.

„În acest moment din ce știu, avem 10% din populație vaccinată cu ambele doze și încă un procent vaccinat cu o singură doză care așteaptă să se vaccineze cu următoarea doză.

Comitetul de vaccinare a făcut absolut toate eforturile posibile pentru a avea cifre de vaccinare peste tot inclusiv la medicii de familie care va începe în săptămâna care vine.

Deci toate aceste posibilități sunt la îndemâna noastră ca să ieșim din situații în care suntem. Trebuie încurajată lumea să accepte această modalitate de ieșire și asta înseamnă căpătarea imunității prin vaccinare”, a mai adăugat șeful DSU.

Sursa: capital.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here