Vreme schimbătoare azi, 5 mai 2021. Soare în prima parte a zilei, ploi după-amiază

Miercuri avem vreme uşor instabilă, cu temperaturi normale. Va fi timp frumos în prima parte a zilei, dar apoi norii se înmulţesc şi apar averse şi descărcări electrice mai ales în zonele de deal şi de munte.

Vremea în fiecare regiune

În Dobrogea şi Bărăganul va fi o zi destul de frumoasă, cu mult soare. După-amiază se mai înnorează şi e posibil să picure trecător, iar maximele ating 16 grade pe litoral şi urcă până la 23 de grade în restul provinciei.

Mai sus, în Moldova sudică şi în nordul Munteniei, prindem vreme schimbătoare. Prima parte a zilei se anunţă mai liniştită, dar apoi se adună norii şi apar averse însoţite de descărcări electrice.

În jumătatea de nord a Moldovei şi în Bucovina vor fi perioade cu soare, iar după orele prânzului s-ar putea să plouă. Temperaturile se opresc la valori normale pentru dată din calendar.

O situaţie similară avem şi în nordul Transilvaniei şi în Maramureş. În zonele mai joase avem vreme frumoasă, dar, în a doua parte a zilei, la deal şi la munte o să vină averse zgomotoase.

În ţinuturile vestice urmează o zi destul de mohorâtă. Nu prea zărim soarele, o să plouă, vor fi și descărcări electrice, iar în zona montană se pot strânge peste 15 litri de apă pe metru pătrat. Temperaturile cresc faţă de ieri, iar la amiază se vor înregistra chiar şi 25 de grade.

În Transilvania, în depresiuni prindem vreme închisă, dar, în rest, prindem şi scurte momente însorite. După-amiaza, în regiunile deluroase şi la munte apar averse şi se pot acumula cantităţi importante de apă.

În Oltenia avem cer mai mult noros, iar în zonele mai înalte o să fie averse cu tunete şi fulgere, ce vor lăsa în urma peste 15 litri de apă pe metru pătrat. Se face mai cald ca ieri, iar în vestul Olteniei se va atinge maxima zilei: 26 de grade Celsius.

În ţinuturile sudice găsim atmosferă schimbătoare. Vor fi perioade cu soare, dar din când în când se înnorează, apar averse zgomotoase, iar la deal şi la munte se pot strânge cantităţi mari de apă.

Vremea în Bucureşti

În Bucureşti avem soare în prima parte a zilei, iar maximă va atinge 22 de grade. Mai apoi se adună norii, iar după-amiaza şi în cursul nopţii s-ar putea să vină câteva averse slabe. La noapte face mai cald ca noaptea trecută şi nu vor fi mai puţin de 10 grade.

Vremea la Munte

La munte temperaturile cresc puţin, dar vremea rămâne răcoroasă. Va domina atmosfera însorită, dar pe seara apar averse cu tunete şi fulgere, iar în Occidentali şi în vestul Meridionalilor se vor acumula peste 15 litri de apă pe metru pătrat.

Sursa: stirileprotv.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here