Vremea azi, 6 mai. Temperaturile scad în vest, în nord şi în centru

Vremea se răcoreşte joi în vest, în nord şi în centru, dar în sudul ţării temperaturile rămân în limitele normale.

O să avem de la 15 grade în depresiuni până la 25 de grade în Lunca Dunării şi o să mai vină câteva averse prin sud-est şi pe la munte.

Vremea în fiecare regiune

În Dobrogea şi Bărăgan, găsim vreme destul de bună, deşi mai apar ceva înnorări şi ploi de scurtă durată, îndeosebi pe litoral şi în Deltă. Vântul are intensificări trecătoare, iar temperaturile, un pic mai ridicate decât ieri, ajung pe la 23…24 de grade.

Şi mai sus, în Moldova sudică şi în nordul Munteniei, se mai aduna norii şi s-ar putea să vină o aversă, două. Pe la amiază se ating în jur de 21…22 de grade, iar la noapte apar condiţii de ceaţă.

În jumătatea nordică Moldovei şi în Bucovina se face mai răcoare decât ieri, iar maximele se opresc pe la 18…19 grade. În zonele de munte, ploile apar sporadic şi pot fi însoţite de tunete şi fulgere. În rest, avem vreme frumoasă şi un pic de vânt.

Temperaturile scad şi în nordul Transilvaniei şi în Maramureş. Miercuri au fost 22 de grade, dar joi maximele nu mai trec de 16 grade. Domină atmosfera însorită, dar peste noapte e posibil să plouă puţin şi pe-aici.

Se mai răcoreşte şi în zonele vestice. Ziua ne-aduce vreme frumoasă, puţini nori şi vânt activ, dar temperaturile se opresc sub pragul de 20 de grade. După lăsarea nopţii se adună norii şi o să picure în zona Crișanei.

Şi în Transilvania avem o zi mai răcoroasă decât cea de ieri. Va fi soare, apar câţiva nori şi vor fi până la 17 grade în termometre. Doar pe la munte pot să vină scurte reprize de ploaie, iar vântul va sufla mai tare pe creşte.

În Oltenia va fi timp frumos, cu temperaturi agreabile şi în jur de 22…23 de grade după prânz. Nu vorbim deloc despre ploi, iar peste noapte se înseninează.

Atmosferă plăcută găsim şi în ţinuturile sudice, mai ales că aici se mai încălzeşte puţin. Temperaturile, mai ridicate decât în celelalte zone, ajung pe la 25 de grade, iar vântul are uşoare intensificări.

Vremea în București

În Bucureşti, ne-aşteaptă o zi însorită şi se face mai cald decât miercuri. Vântul devine activ, iar pe la amiază se ating 24…25 de grade Celsius. Noaptea ne aduce vreme bună şi o minimă de 9…10 grade în termometre.

Vremea la munte

În schimb, la munte se mai răceşte puţin. O să avem soare, ceva înnorări, poate şi o aversă, două în Meridionali şi în Carpaţii de Curbură. Vântul prinde putere pe creste, iar în zona Orientalilor poate depăşi viteze de 60…70 Km/h.

Vremea în următoarele zile

Ziua de joi aduce vreme plăcută în cea mai mare parte a ţării. Prin sud-est şi la munte mai apar câţiva nori de ploaie, iar în vest, nord şi centru o să fie mai răcoare decât miercuri.

Vineri, o să avem vreme caldă şi frumoasă în sudul şi sud-estul ţării, pe unde se vor atinge 28, poate 29 de grade. În rest, atmosfera devine instabilă şi după prânz apar averse destul de consistente, cu tunete, fulgere, poate şi grindină.

Sâmbătă, temperaturile scad simţitor şi vântul suflă tare în majoritatea zonelor. O să plouă în sud-est, la deal şi la munte. În rest găsim vreme mai bună şi doar câţiva stropi de ploaie.

Duminică, avem vreme frumoasă în toată ţara, câţiva nori în sud şi în est şi cer senin în celelalte zone. Se mai încălzeşte puţin, însă temperaturile rămân sub valorile normale şi doar prin sud-vestul ţării se ating 22 de grade.

Sursa: stirileprotv.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here