Acasă Național Cum a reacțio...

Cum a reacționat Daniel Tudorache după renumărarea voturilor de la alegerile locale

Daniel Tudorache a oferit o primă reacție după renumărarea voturilor de la alegerile locale din Sectorul 1. Potrivit ultimelor informații, el ar fi fost câștigătorul și nicidecum Clotilde Armand. Ce spune fostul primar al Sectorului 1 din Capitală?

Fostul primar al Sectorului 1 din Capitală, Daniel Tudorache, a reacționat după renumărarea voturilor din Capitală. Mai exact, acesta a precizat că așteaptă comunicatul oficial care ar urma să vină cel târziu la finalul acestei săptămâni.

Odată ce răspunsul va fi primit, românii vor putea afla ce s-a întâmplat, de fapt, în cadrul alegerilor de anul trecut. Totodată, el a mai adăugat că această renumărare a voturilor trebuia să aibă loc încă din luna octombrie, însă o parte din membri oficiului electoral s-ar fi opus.

Fostul primar bănuiește că ei aveau informații, acesta fiind motivul pentru care s-au opus. El s-a abținut în a face orice comentariu cu privire la acest aspect, până la comunicatul oficial.

”Eu pot să vă spun doar că aștept comunicatul oficial care sper să vină mâine sau cel târziu vineri și atunci putem spune exact ce s-a întâmplat în sectorul 1, la alegeri.

Procurorul de caz ne va comunica mâine ce a descoperit la renumărarea voturilor. E adevărat, această renumărare trebuia să aibă loc în jurul datei de 1 octombrie, dar o parte dintre membrii oficiului electoral de sector s-au opus. Bănuiesc că aveau informații sau știau ei de ce trebuiau să se opună.

Nu o să fac niciun comentariu până nu voi avea un comunicat oficial!”, a declarat Daniel Tudorache la Antena 3.

Imaginile cu sacii de voturi au contat

Totodată, fostul primar a vorbit și despre imaginile prezentate după alegeri, în care câteva persoane au fost surprinse umblând la sacii cu voturi. Tudorache susține că fără acele imagini, nu s-ar fi demarat o anchetă, iar rolul a ofst extrem de important.

”În urma acelor imagini, PSD-ul împreună cu mine am făcut acea solicitare la SIIJ, de renumărare a voturilor. Dacă nu existau acele imagini nu cred că ajungeam aici”, a mai spus acesta.

De menționat este faptul că, reacția lui Tudorache vine după ce orocurorii au terminat numărătoarea voturilor la Sectorul 1. Surse au declarat pentru Antena 3, că în urma acțiunii au fost desocperite diferențe mari între voturile renumărate și cele raportate de secții.

Mai exact, din primele date reiese că două seri la rand s-ar fi umblat la buletinele de vot, iar câștigătorul ar fi chiar Daniel Tudorache. În cursul zilei de joi, Parchetul General va da un comunicat oficial cu privire la rezultatele renumărării voturilor de la Sectorul 1.

Sursa: capital.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here