Firea: Guvernele conduse de Orban și de Cîțu au nenorocit o întreagă generație de elevi. S-au încăpățânat și au generat acest eșec

Senatorul PSD Gabriela Firea acuză din nou guvernanții pentru „catastrofa educațională” din România. Potrivit acesteia, Guvernul ar trebui să renunțe la presiunea vaccinării asupra profesorilor și să testeze în masă elevii și cadrele didactice, astfel încât școlile să poată fi deschise de urgență.

Reprezentantul PSD solicită Guvernului să redeschidă toate școlile și vorbește despre eșecul măsurilor luate de guvernele conduse de Orban și de Cîțu în timpul pandemiei. Declarația a fost făcută la finalul unei dezbaterii la care au participat mai mulți parlamentari din București și Ilfov, potrivit Mediafax.

„Cerem, din nou, redeschiderea tuturor școlilor și testarea în masă a elevilor și a profesorilor! Guvernul trebuie să renunțe la presiunea vaccinării, asupra profesorilor și să pună în aplicare, urgent, un plan concret de testare în toate unitățile de învățământ. Guvernele conduse de Orban și de Cîțu au nenorocit o întreagă generație de elevi! Au refuzat testarea, deși știau că cei mici nu se pot vaccina, și au ținut școlile închise, deși știau că mii de elevi nu au acces la învățământul on line”, a anunțat Gabriela Firea, pe Facebook.

Senatorul PSD folosește drept argument un raport internațional.

„Un raport al OECD arată cât de proastă a fost decizia guvernului Orban care a refuzat redeschiderea școlilor așa cum am cerut noi, și a determinat ca elevii dintr-un sistem cu rezultate slabe deja, din 2018, conform evaluărilor PISA, să piardă și mai multe oportunități educaționale în 2020. Orban și Câțu, dar și miniștrii Educației și ai Sănătății din guvernele PNL care s-au încăpățânat să facă de capul lor și au generat acest eșec de proporții, sunt principalii vinovați pentru catastrofa educațională din România, care afectează și pune în pericol evoluția și destinul a sute de mii de copii”, a precizat Gabriela Firea.

Sursa: digi24.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here