Acasă Național Guvernul prop...

Guvernul propune renunțarea la masca obligatorie în spațiile deschise neaglomerate

Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, vine cu vești bune pentru români. Aceasta a vorbit despre obligativitatea purtării măștii de protecție. Potrivit acesteia, în curând, românii ar putea scăpa de acest accesoriu. Când s-ar putea întâmpla acest lucru?

Ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă a vorbit despre renunțarea la masca de protecție în spațiile deschise neaglomerate. Mai exact, potrivit ministrului, această măsură ar urma să fie propuse de Guvern în cursul lunii viitoare, în contextul în care România este pe o pantă descendentă în cel de-al treilea val al pandemiei de COVID-19.

Totodată, ministrul a mai adăugat că cel mai probabil, renunțarea la masca de protecție în spațiile deschise neaglomerate ar fi una dintre primele măsuri de relaxare pe care Guvernul le va propune.

Totuși, masca va rămâne obligatorie în cadrul evenimentelor cu mulți spectatori, sau în stațile de autobuz, în cazul în care acestea sunt aglomerate.

“De exemplu, purtarea măștii în spațiile deschise, neaglomerate, este o situație în care riscul de transmitere este unul redus. Și atunci, probabil, aceasta va fi una dintre primele măsuri de relaxare care vor fi propuse de Guvern.

Am recomanda mai multă precauție și purtarea măștii în zonele în care se desfășoară evenimente cu mulți spectatori.

La evenimentele sportive, de exemplu, chiar dacă este spațiu în aer liber, există un risc mai mare de transmitere din cauza prezenței mai multor spectatori, acolo se va recomanda purtarea măștii. Sau în stațiile de autobuz, dacă sunt aglomerate”, a declarat ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă.

Sursa: capital.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here