Zi liberă pentru românii care se vaccinează. Comisia de Muncă a dat raport favorabil pe această iniţiativă

Sursa foto: romaniatv.net

Ziua în care se vaccinează ar putea fi liberă pentru angajaţii români, dar şi pentru elevi, studenţi şi militari.

Proiectul de lege a fost votat de senatorii de la toate partidele. Inițiativa prevede că persoanele care se vaccinează împotriva Covid-19 beneficiază, la cerere, de o zi liberă plătită, care nu se include în durata concediului de odihnă.

De asemenea, în cazul elevilor, studenților și militarilor, aceștia vor primi o zi scutire de frecventă. Proiectul urmează să mai fie votat în plenul Senatului, după care va merge la Camera Deputaților, care este cameră decizională.

Iniţiativa modifică Legea nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 şi propune ca persoanele care se vaccinează să beneficieze de:

a) o zi liberă plătită, care nu se include în durata concediului de odihnă, în ziua vaccinării, în cazul angajaţilor;

b) o zi scutire de frecvenţă, în ziua vaccinării, în cazul elevilor, studenţilor şi militarilor;

c) de asemenea, pot beneficia de o zi liberă plătită, care nu se include în durata concediului de odihnă, şi unul dintre părinţi în ziua vaccinării copilului cu vârsta de până la 14 ani sau a copilului cu dizabilităţi cu vârsta de până la 26 de ani.

În proiectul deputaţilor USR PLUS, se menţionează că drepturile persoanelor se acordă pe baza documentelor justificative eliberate de instituţia la care a fost efectuată vaccinarea.

Sursa: romaniatv.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here