Acasă Național Se va aplica ...

Se va aplica de mâine, 15 mai! Premierul Cîțu a făcut anunțul zilei

Premierul Florin Cîțu a susținut o declarație de presă după vizita la Centrul de vaccinare drive-through de la Shopping City Suceava. Premierul a făcut câteva preciză cu privire la campania de vaccinare și a mai spus că, de sâmbătă, 15 mai, românii vor scăpa de mai multe restricții, inclusiv de purtatul măștii în spațiul liber.

În cadrul declarației de presă de vineri, premierul României, Florin Cîțu, a declarat că după ce se va întoarce de la Suceava va urma o ședință la Guvern pentru a adopta măsuri de relaxare care vor intra în vigoare de mâine.

”Astăzi, după ce mă întorc de la Suceava, o să avem o ședință de Guvern prin care trebuie să adopt o serie de măsuri care să intre în vigoare de mâine (n.r. sâmbătă, 15 mai). Este vorba de a elimina restricțiile pe timp de noapte, restricțiile de magazine, portul măștii în spațiile deschise ș.a.m.d. Pe rând le vom lua pe toate și le vom explica în ședință de Guvern, dar, deocamdată, azi decidem pentru ziua de mâine”, a declarat premierul Florin Cîțu.

Premierul a subliniat că s-au luat mai repede măsuri de relaxare pentru că vaccinarea a mers mult mai repede decât se aștepta. Întrebat ce se va întâmpla în cazul în care numărul infectărilor crește iar, premierul a spus că ” se va trage frâna de mână”.

”Masca în spațiul public vrem să nu o mai purtăm până la finalul anului, dar asta ține foarte mult de rata de vaccinare. Măsurile pe care le-am luat cu siguranță vrem să rămână așa”, a mai spus Florin Cîțu.

Raportul privind decesele provocate de coronavirus

Premierul a fost întrebat ce părere are despre raportul privind decesele provocate de coronavirus. El a spus că a cerut ca raportul să fie făcut public iar Ministerul Sănătății s-a conformat cerinței lui. Cu privire la diferența dintre raportări, premierul spune că există un procent de 96% între raportări, ceea ce denotă că situația nu este atât de gravă.

Sursa: capital.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here