Un sucevean a filmat un urs în timp ce-i mânca vițelul. Animalul ar fi ucis până acum 5 vite/ VIDEO

Un urs a fost filmat în timp ce devora un vițel de 300 de kilograme chiar de către proprietarul vitei, aflat la câțiva metri distanță, într-o localitate din Suceava.

Suceveanul care a realizat miercuri noaptea filmarea spune că ursul nu părea deloc speriat de prezența oamenilor și nici de zgomotele făcute de aceștia, scrie Monitorul de Suceava.

”Vițelul a fost omorât în timp ce se afla la pășunat, iar de atunci toate cele 15 vaci pe care le am stau închise în grajd. Mi-e teamă însă că într-o noapte va intra și acolo și le va rupe pe toate. Dar ca să fiu sincer, mi-e frică să nu atace și vreun om. Ursul s-a învățat că aici are mâncare și nu cred că va mai pleca”, a declarat suceveanul.

Atacurile ursului în zona Pojorâta au început acum două săptămâni, iar până acum acesta a ucis cinci viței. În plus, a băgat spaima în localnici, care se tem acum pentru viețile lor.

Se așteaptă o decizie de la București

Problemele provocate de urs au fost transmise de reprezentanții Direcției Silvice Suceava la București, la Ministerul Mediului.

George Celsie, șef Birou Vânătoare și purtător de cuvânt al Direcției Silvice Suceava, spune că există două variante: ”Ursul fie este împușcat, fie este relocat. O decizie în acest sens poate fi luată doar la București. Noi vom acționa în funcție de decizia care se va lua”.

În rezolvarea acestei probleme s-a implicat și Roxana Ciornei, care are o asociație pentru protecția animalelor. ”Am vorbit la Sanctuarul de la Zărnești și cei de acolo mi-au spus că pot primi acest urs. Sper ca lucrurile să se miște cât mai rapid și să se dea toate aprobările pentru a putea reloca ursul cât mai rapid”, a spus Roxana Ciornei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here