Alegeri locale parțiale în 6 orașe și în 30 de comune, pe 27 iunie

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) anunță că în ședința Executivului de miercuri a fost adoptată hotărârea de Guvern prin care s-a stabilit ca alegerile locale parțiale pentru primari și un consiliu local să se desfășoare în data de 27 iunie.

Tot miercuri, a fost adoptată hotărârea de Guvern pentru aprobarea calendarului acțiunilor din cuprinsul perioadei electorale a alegerilor locale parțiale. Conform deciziei, candidaturile vor putea fi depuse până cel mai târziu la data de 7 iunie, iar campania electorală va începe pe 12 iunie. Totodată, miercuri au fost adoptate hotărârile de Guvern privind stabilirea măsurilor tehnice și cheltuielilor necesare bunei organizări și desfășurări ale alegerilor locale parțiale.

Alegeri vor fi organizate pentru funcția de primar în orașele Bocșa din județul Caraș-Severin, Filiași din Dolj, Tg. Bujor din Galați, Bragadiru din Ilfov, Şimleu Silvaniei din Sălaj și Vicovul de Sus din Suceava.

De asemenea, pe listă sunt 29 de comune din mai multe județe ale țării. În comuna Cojasca din județul Dâmbovița vor fi organizate alegeri pentru Consiliul Local.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here