Percheziţii în Olt şi Vâlcea, la o grupare specializată în fraude informatice. 16 persoane, duse la audieri

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Pitești, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Pitești, au efectuat 14 percheziții domiciliare, în județele Olt și Vâlcea, pentru destructurarea unei grupări infracționale specializate în fraude informatice.

Potrivit oamneilor legii, 10 percheziții au avut loc în județul Olt și patru în județul Vâlcea, pentru destructurarea unei grupări specializate în fraude informatice.

Din cercetări a reieșit că, în perioada 2017 – decembrie 2020, membrii grupării ar fi postat anunțuri fictive pe un site internațional de comerț, privind vânzarea unor bunuri electronice și electrocasnice pe care în realitate nu le-ar fi deținut.

Astfel, ar fi fost păgubite persoane din Germania, Austria, Italia și Franța, valoarea prejudiciului fiind de aproximativ 150.000 de euro.

De asemenea, aceștia ar fi folosit pentru încasarea sumelor de bani provenind din activitatea infracțională, conturi deschise pe numele altor persoane, cu posibilități materiale reduse, cărora le-ar fi remis periodic sume modice.

În urma percheziţiilor, au fost descoperite și ridicate mai multe sisteme de calcul, telefoane mobile și alte obiecte și înscrisuri.

Nu mai puțin de 16 persoane au fost conduse la sediul poliției, pentru audieri, urmând ca, după administrarea probatoriului, să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din Poliția Română.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here