Avertizare meteo de vreme rea: Cod galben de ploi abundente și în Olt

Meteorologii au emis două coduri de precipitații abundente valabile în cea mai mare parte a țării timp de 24 de ore. Codul portocaliu vizează în special zonele montane, iar cel galben este pentru regiunile subcarpatice și zonele de câmpie, Oltul fiind și el sub avertizare.

Codul portocaliu este valabil începând de joi, la ora 10.00, până vineri, la aceeași oră. În zona Carpaţilor Meridionali şi a Munților Apuseni, precum și în sudul Moldovei și nord-estul Munteniei vor fi ploi abundente și se vor acumula cantități de apă ce vor depăși 40…60 l/mp.

La peste 1.700 de metri, ploile vor determina topirea și cedarea apei din stratul de zăpadă prezent în continuare la altitudini mari, unde măsoară, în general, între 15 și 140 centimetri.

Codul galben este valabil tot până vineri, la ora 10.00. Specialiștii anunță că vor fi ploi însemnate cantitativ și instabilitate atmosferică temporar accentuată. În intervalul menționat, în Muntenia, Banat, Crișana și în cea mai mare parte a Transilvaniei, Olteniei, Dobrogei și Moldovei, precum și la munte, vor fi averse însemnate cantitativ, însoţite de descărcări electrice, intensificări descurtă durată ale vântului şi izolat de grindină.

În intervale scurte de timp cantitățile de apă vor depăși local 20…30 l/mp și pe arii restrânse 40…50 l/mp.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here