Doliu uriaş în lumea artistică! Un celebru dirijor s-a stins din viaţă. Avea doar 52 de ani

Tragedia momentului în România. Cei din lumea artistică sunt în doliu. Un celebru dirijor s-a stins din viaţă la doar 52 de ani. Este vorba despre Pedro Negrescu, un contrabasist român de jazz și dirijor de muzică clasică.

Pe numele său real Petronius Vasile Aciocîrlănoaei a decedat la vârsta de 52 de ani. Acesta a fost un contrabasist român de jazz și dirijor de muzică clasică. În ultima perioadă, Negrescu a fost unul dintre cei mai activi dirijori ai Filarmonicii de Stat Arad.

De asemenea, Pedro Negrescu este fratele actriței Oltea Blaga, de la Teatrul Clasic Ioan Slavici Arad.

S-a născut într-o familie de intelectuali
Muzicianul s-a născut într-o familie de filologi și s-a îndrăgostit de muzică de timpuriu, datorită bunicului din partea mamei, dar și numeroaselor rude, care formau în zonă un adevărat clan de muzicanți. La 8 ani început studiile de orchestră ca violoncelist la Liceul de Artă „George Enescu” din București.

A urmat cursurile de orchestră la Haendel Akademie – Karlsruhe – Germania în 2000, 2001, 2003, atât la secțiunea instrumentală, cât și cea de operă.

A debutat la clasa profesorului Valentin Gabrielescu, unde, făcând parte din grupa specială de auz absolut, a fost câștigătorul consursului de solfegiu-dictat cu un premiu constând în dreptul de a dirija clasa.

A participat la Festivalurile de Jazz de la Bydgoszcz – Polonia (1994), Corinthos – Grecia (1995), Russe – Bulgaria (1993, 1996), la Concursul – Festival de la Getxo – Spania (1998, cu grupul „Soft Triangle”, unde a fost finalist al competiției), la turneul de concerte din Italia (1998, cu grupul lui Johnny Răducanu), la turneul continental cu Big band-ul internațional „Swinging Europe”, la Expoziția Mondială de la Hanovra (august 2000), la Los Angeles (2007).

Din anul 2000, s-a dedicat în mare parte artei dirijorale, parcurgând etape de studiu în particular, de masterat și de doctorat, avându-i ca profesori pe: Petru Andriesei, Cristian Brancuși, Dumitru Goia. A mai studiat cu maeștrii: Petru Oshanitsky, Sabin Pautza, Larry Livingston, Ilarion Ionescu Galați, Valentin Doni, conform Glasul Aradului.

Sursa: capital.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here