Bode, despre petrecerea lui Orban: Nu vine poliția să verifice imaginile din Parlament. Anul trecut ne-am asumat, am plătit amendă

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a declarat, miercuri, că nu a fost prezent la petrecerea de la Parlament de ziua lui Ludovic Orban și că nu poate spune dacă acolo a fost o petrecere sau o masă festivă. El a subliniat însă că există o direcție specializată în Parlament care își realizează propria anchetă și transmite o sesizare Poliției Române, dacă este cazul. 

„Nu definesc ce s-a întâmplat acolo – petrecere, masă festivă. Este foarte greu să încadrezi acest eveniment neparticipând la el, uitându-mă la imaginile prezentate de presă.

În Parlament am procedat de fiecare dată foarte clar, în momentul în care a fost un astfel de eveniment, o sesizare pe nerespectarea măsurilor de protecție sanitară, există o direcție specializată aici care își realizează propria anchetă și transmite o sesizare, dacă este cazul, Poliției Române.

Niciodată structurile MAI nu au sancționat pe cineva doar pe baza unor imagini apărute în spațiul public. Anul trecut am plătit amenda nu pe baza unei imagini.

E o instituție care poate să verifice imaginile, nu vine Poliția Română să verifice imaginile din Parlament.

Anul trecut, cei care am fost prezenți în biroul premierului, din proprie inițiativă am decis să plătim amenda pentru nepurtarea măștii. Ne-am asumat asta”, a declarat ministrul de Interne.

Și anul trecut, mai mulți liberali au fost surprinși fără mască la ziua lui Ludovic Orban, în timpul mandatului său de premier.

Ludovic Orban a declarat, miercuri, că aproape toți cei care au fost filmați la petrecerea de ziua lui din Parlament erau vaccinați.

”Faptul că a aparut o poză cu invitații fara mască, s-a întâmplat când eu nu eram prezent. I-am rugat să respecte regulile.

Nu poți să porți mască când mănânci. Sunt aproape toți vaccinați. Probabil cunoscându-mi programul au fost mai mulți. Nu le-am pus băutură. Normal ca a trebuit să îi servesc cu ceva pe colegii mei”, a spus Orban.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here