Imagini șocante cu cadavre de bebeluși și copii mici pe o plajă. Drama migranților

Organizațiile pentru apărarea drepturilor omului au dat publicității imagini șocante ale cadavrelor unor copii pe o plajă din Libia, pentru a sublinia tragedia umană care a fost provocată de criza migrației la granițele Europei.

Potrivit The Guardian, care citează una dintre organizațiile de caritate care a postat fotografiile pe Twitter, copiii călătoriseră cu părinții lor pe unul dintre numeroasele bărci plecate din Libia în ultimele zile.

“Sunt încă șocat din cauza ororilor acestor imagini. Acești copii și femei aveau vise și ambiții în viață.” a scris Oscar Camps, fondatorul Proactiva Open Arms, pe Twitter.

Nancy Porsia, jurnalistă italiană și expertă în Libia, a declarat că acele cadavre au fost descoperite sâmbătă pe o plajă din Zuwara, apoi au fost adunate de armata libiană și îngropate în cimitirul din apropierea Abu Qamash.

Imaginile au fost comparate cu fotografia lui Alan Kurdi, tânărul de 3 ani care a fost găsit cu fața în jos pe o plajă turcească în 2015, ceea ce a atras atenția publicului asupra crizei refugiaților.

Mario Draghi, premierul Italiei, a declarat: ”Imaginile cu corpuri de bebeluși și copii mici, în apele unei plaje din Libia, sunt inacceptabile”.

Această dramă are loc în timp ce oficialul italian s-a întâlnit cu președintele francez, Emmanuel Macron, la Bruxelles, pentru a discuta despre gestionarea problemei migranților precum și despre perspectivele de stabilizare în Libia și Africa centrală cu ajutorul unei cooperări franco-italiene.

Un purtător de cuvânt al unui departament ONU pentru migrație din Italia a spus că nu este clar când au plecat victimele din Libia și ce s-a întâmplat cu nava lor.

”Sunt imagini dramatice”, a spus Flavio Di Giacomo. ”Încercăm să ajungem la originea acestui incident împreună cu colegii noștri din Libia. Există multe naufragii care nu sunt niciodată înregistrate. Nu putem exclude faptul că poate fi unul dintre acestea. ”

Mii de oameni au plecat din Libia spre Europa în ultimele săptămâni, în timp ce traficanții de persoane profită de mările calme pentru a lansa zeci de bărci. Mulți nu ajung niciodată la destinație.

Săptămâna trecută, autoritățile tunisiene au declarat că zeci de oameni au murit într-un naufragiu în largul coastei Tunisiei, în timp ce în aprilie peste 130 de persoane au murit când barca lor de cauciuc s-a răsturnat în mările furtunoase de pe coasta Libiei.

Potrivit agenției ONU pentru migrație, aproximativ 630 de persoane au murit în centrul Mediteranei în acest an, în timp ce încercau să ajungă în Europa.

Sursa: stirileprotv.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here