CJSU Olt, ședință extraordinară în urma emiterii codului PORTOCALIU de ploi torențiale

Sedință a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Olt după ce, azi, județul Olt va intra sub avertizare meteo de cod portocaliu, fiind anunțate ploi torențiale.

Codul portocaliu este valabil în intervalul 27.05.2021, ora 16.00 – 28.05.2021, ora 21.00, fenomenele vizate fiind ploi abundente (peste 40…50 l/mp și, pe arii restrânse, 60…70 l/mp).

„A fost analizată situația existentă pe cursurile de apă din județ dar și situația  acumulărilor de apă  care au rol de atenuare a debitelor.

În ședința Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Olt s-a hotărât monitorizarea și gestionarea situaţiilor de urgenţă generate de fenomenele meteorologice specifice avertizării și s-a dispus activarea Centrului Judeţean de Conducere şi Coordonare a Intervenţiei, la sediul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Matei Basarab” al judeţului Olt”, se arată într-un comunicat al Prefecturii Olt.

De asemenea, au fost atenționate comitetele locale pentru situații de urgență, dar și instituțiile cu atribuții în gestionarea acestor fenomene cu privire la măsurile ce trebuie avute în vedere pentru prevenirea apariției unor situații deosebite, dar și pentru limitarea efectelor ce pot apărea ca urmare a precipitațiilor însemnate prognozate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here