Percheziţii în Dolj la persoane bănuite de contrabandă cu ţigări; două persoane reţinute

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Dolj, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Calafat, au efectuat 5 percheziţii domiciliare, în municipiul Craiova, comuna Cerăt şi oraşul Balş, la trei persoane bănuite de contrabandă cu ţigări, iar două persoane au fost reţinute pentru 24 de ore.

Potrivit IPJ Dolj, poliţiştii de la Economic împreună cu poliţişti din cadrul Secţiei 9 Poliţie Rurală Cetate au descoperit, în comuna Motăţei, o autoutilitară în care erau depozitaţi mai mulţi saci cu pachete de ţigarete, iar în urma cercetărilor au fost identificaţi doi bărbaţi, de 33 şi 41 de ani, ambii din Craiova, bănuiţi de comiterea infracţiunii de contrabandă.

“Din verificări a reieşit că bărbaţii ar fi deţinut, în vederea comercializării, 85.860 de pachete de ţigarete (1.717.200 de ţigarete), fără marcaje fiscale, provenite din contrabandă, cunoscând provenienţa ilicită a bunurilor. Prejudiciul cauzat este de peste 950.000 de lei. În urma percheziţiilor, au fost ridicate materiale de probă necesare în anchetă şi au fost puse în aplicare 2 mandate de aducere”, se arată într-un comunicat transmis de IPJ Dolj.

În urma probatoriului administrat de poliţişti, cei doi bărbaţi au fost reţinuţi pentru 24 de ore, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă, fiind introduşi în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al IPJ Dolj şi urmează să fie prezentaţi instanţei de judecată, cu propunere de arestare preventivă.

La activităţi au participat şi poliţişti ai Serviciului Criminalistic Dolj, Poliţiei Municipiului Calafat, jandarmi ai Grupării Mobile de Jandarmi Craiova, precum şi reprezentanţi ai Direcţiei Regionale Vamale Craiova.

Sursa: romania24.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here