PSD Olt a validat, vineri, candidatura lui Nicolae Dobre la funcția de primar al comunei Deveselu

PSD Olt a validat, vineri, în ședința Biroului Permanent Județean (BPJ), candidatura lui Nicolae Dobre, la funcția de primar al comunei Deveselu. Acesta este viceprimar al localității, cu atribuții de primar interimar după ce primarul comunei, Ion Aliman, care a candidat din partea PSD pentru un nou mandat, a murit, anul trecut, în plină campanie electorală. Deși decedat, Aliman a obținut cel mai mare număr de voturi din partea cetățenilor, fiind ales primar după ce a plecat la cele sfinte.

„Ne aflăm în situația tristă de a organiza, din nou, alegeri în comuna Deveselu, o localitate importantă a județului, după moartea fulgerătoare a colegului nostru, primar al comunei Deveselu, Ion Aliman.

În acest sens, Biroul Permanent Județean al PSD Olt a decis astăzi validarea candidaturii lui Nicolae Dobre, actualul primar interimar al comunei Deveselu, un om din echipa PSD Deveselu, care a ocupat poziția de viceprimar în perioada 2016 – 2020.

Nicolae Dobre întrunește profilul unui om serios, deschis către dialog și aproape de oameni și mai mult, reprezintă garanția continuării proiectelor de dezvoltare ale comunei Deveselu și a punerii în aplicare a programului de guvernare promis de echipa PSD Olt, la alegerile locale din septembrie 2020”, a declarat, după ședința BPJ, președintele PSD Olt, Marius Oprescu.

La Deveselu vor fi organizate alegeri locale parțiale după ce primarul comunei, Ion Aliman, care a candidat din partea PSD pentru un nou mandat, a murit, anul trecut, în plină campanie electorală, cu 10 zile înainte de alegeri. Edilul a decedat la Spitalul Colentina din București, unde a ajuns în urma agravării stării de sănătate după ce a fost infectat cu SARS-CoV-2.

Deși decedat, Aliman a obținut cel mai mare număr de voturi din partea cetățenilor, fiind ales primar după ce a plecat la cele sfinte.

____________

Guvernul a stabilit organizarea de alegeri locale parțiale pentru primari și, într-un caz, de consiliu local, în data de 27 iunie 2021. Candidaturile vor putea fi depuse până pe 7 iunie, iar campania electorală va începe în data de 12 iunie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here