Peste 1300 de amenzi aplicate, zeci de certificate retrase și peste 150 de permise reținute de polițiștii din Olt

Peste 1300 de amenzi au fost aplicate și zeci de certificate au fost retrase, săptămâna trecută, de polițiștii din Olt, în urma unor controale desfășurate pe șoselele județului. Peste 150 de permise au fost, de asemenea, reținute.

Polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt au acţionat pe drumurile publice din judeţ pentru creşterea gradului de disciplină rutieră, depistarea conducătorilor auto aflaţi sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe şi depistarea conducătorilor auto care încalcă regimul legal de viteză, acțiune fiind încheiată și cu peste 1300 de amenzi.

„În urma activităţilor desfăşurate au fost aplicate 1343 de sancțiuni contravenționale persoanelor care au încălcat prevederile legale, fiind reţinute 157 de permise de conducere, dintre acestea 18 pentru consum de alcool, respectiv alcoolemie mai mică de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, 98 pentru depăşirea limitei de viteză cu mai mult de 50km/h şi 41 pentru alte abateri, fiind retrase şi 48 de certificate de înmatriculare”, potrivit IPJ Olt.

De asemenea, au fost constatate 23 de infracţiuni la regimul siguranţei circulaţiei pe drumurile publice, șapte fiind pentru consum de alcool, respectiv alcoolemie mai mare de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, 10 pentru conducere fără permis şi șase pentru alte abateri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here