Reduceri de taxe și impozite pentru firmele din Balș. Cum pot beneficia companiile de facilitățile fiscale

La inițiativa primarului Cătălin Rotea, Consiliul Local Balș a adoptat, recent, un act normativ de acordare a unor facilități fiscale la plata impozitelor pe clădiri și terenuri întreprinderilor care au calitatea de contribuabili și care își desfășoară activitatea pe raza administrativ-teritorială a orașului.

Prin acordarea acestui ajutor de minimis, administrația publică locală are în vedere atragerii de investiții, crearea de noi locuri de muncă și susținerea dezvoltării economice durabile a orașului.

„A fost aprobată HCL nr. 57/27.05.2021 privind aprobarea schemei de ajutor de minimis de acordare a facilităților fiscale la plata impozitelor pe clădiri și terenuri întreprinderilor care au calitatea de contribuabili și care își desfășoară activitatea pe raza administrativ-teritorială a orașului Balș, în vederea atragerii de investiții, creării de noi locuri de muncă și susținerii dezvoltării economice durabile în orașul Balș.

„În baza acestei hotărâri, se acordă reducere la plata impozitului pe clădiri și teren între 10-30%, în funcție de valoarea investiției și numărul de personal mediu angajat, în anii fiscali 2021-2024”, a reliefat inițiatorul proiectului de hotărâre adoptat de legislativul local, Cătălin Rotea.

De altfel, una dintre investițiile majore promise de actualul primar este înființarea unui parc industrial menit să atragă investitori care să creeze locuri de muncă.

Terenul a fost deja identificat, are 55.000 de metri pătrați și va fi racordat la toate utilitățile.

În acest context a apărut ideea acordării facilităților fiscale companiilor care doresc să investească în Balș.

„Spuneam că vom aplica o schemă de ajutor de minimis pentru toți cei care dezvoltă investiții noi în orasul Balș, investiții noi sub formă de clădiri noi, de construcții sau de echipamente. Ce presupun aceste facilități fiscale? Cei care vor face investiții între 30.000 de euro și 100.000 de euro vor beneficia de 10% reducere la costurile cu impozitul pe teren și clădiri, cei ce vor investi între 100.000 și 200.000 de euro vor beneficia de 20% reducere, iar la a treia treaptă a investiției, respectiv peste 200.000 de euro, va fi o reducere a impozitului pe clădiri și pe teren de 30%. Schema va fi operațională și se va putea depune pe ea, vor putea depune agenții economici din luna iunie a acestui an”, declara, în aprilie, primarul Rotea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here