Un bișnițar de țigări din Constanța a spus instanței că preferă să facă închisoare decât să muncească în folosul comunității

Un bărbat din Constanța, trimis în judecată pentru contrabandă de țigări, a spus instanței că preferă să meargă la închisoare 2 ani și 6 luni decât să muncească în folosul comunității.

Constănțeanul în vârstă de 31 de ani a fost trimis în judecată pentru săvârșirea infracțiunii de deținerea și vânzarea bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârșirii acesteia, în formă continuată, scrie Replica de Constanța.

Bărbatul a fost prins de 16 ori într-un an de zile de către polițiști și jandarmi în timp ce vindea țigări de contrabandă, procurorii stabilind un prejudiciu adus bugetului de stat în valoare de 2.999,38 lei.

În timpul procesului, cu toate că inculpatul ar fi putut alege o pedeapsă sub forma muncii renemunerate în folosul comunității, acesta a refuzat astfel că pedeapsa se va executa în regim de detenție, a constatat instanța.

În cele din urmă, pe 13 mai 2021, bișnițarul a fost condamnat la 2 ani și 6 luni de închisoare, dar sentința nu este definitivă. Cert este că, indiferent de ce se va întâmpla la recurs, bărbatul a preferat să meargă în închisoare decât să muncească în folosul comunității.

Sursa: stirileprotv.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here