Vremea azi, 2 iunie. Prognoza meteo în București și în țară

Miercuri o să mai ploua în est, sud-est şi pe la munte, pe unde temperaturile rămân foarte scăzute. În rest găsim vreme mai bună, ploi sporadice şi temperaturi mai ridicate decât ieri.

Chiar şi aşa va fi răcoare pentru incepul verii şi vom avea de la 13 grade în Moldova şi estul Transilvaniei, până la 24 de grade în vestul Olteniei.

Vremea în fiecare regiune

Începem cu Dobrogea şi Bărăganul. Pe aici rămânem cu atmosferă închisă şi rece. O să mai plouă din când în când, iar vântul mai are unele intensificări, cu viteze mari în zona litoralului. Vor fi cel mult 18 grade prin Bărăgan.

Şi mai sus, în Moldova sudică şi în nordul Munteniei avem vreme tare neplăcută, cer acoperit, ploi frecvente şi vânt intens. Se mai pot strânge 20 de litri de apă pe metru pătrat. Temperaturile cresc uşor faţă de ieri, dar vremea se menţine neobişnuit de rece pentru această perioadă şi maximele se opresc la 15…16 grade.

La fel va fi în jumătatea de nord a Moldovei şi în Bucovina: frig, multe ploi şi un vânt destul de insistent. Temperaturile sunt mai potrivite pentru luna martie, în jur de 13 grade, iar ploile continuă şi după lăsarea nopţii.

În schimb, în nordul Transilvaniei şi în Maramureş, avem o zi ceva mai plăcută, soare cu nori şi condiţii reduse de ploaie. Şi aici o să fie răcoare pentru dată din calendar: pe la amiază se vor atinge doar 17 grade.

În ţinuturile vestice, găsim vreme schimbătoare. Se înnorează din când în când, apar şi câteva ploi de scurtă durată, mai ales în apropierea munţilor, iar temperaturile rămân destul de modeste şi nu trec de 20…21 de grade.

O să mai ploua şi în Transilvania, îndeosebi în zonele de munte, pe unde şi vântul va sufla cu putere. Şi tot la munte, la altitudini mari, mai sunt condiţii de lapoviţă şi ninsoare. Cerul se mai degajează pe timpul nopţii.

În Oltenia găsim vreme destul de bună şi se face mai cald decât ieri. Pe aici se ating cele mai ridicate valori din ţară, în jur de 24 de grade, şi s-ar putea să mai vină o ploaie de scurtă durate, mai ales în zonele înalte.

Se mai încălzeşte şi în ţinuturile sudice, dar temperaturile rămân sub normal. Vremea se mai îmbunează şi aici, însă mai apar ceva înnorări şi ploi pe parcursul zilei.

Vremea în Bucureşti

Şi în Bucureşti, prindem vreme ceva mai bună, un pic de soare, ploi trecătoare şi temperaturi în creştere faţă de ieri. Pe la amiază se ating 20 de grade, dar şi aceasta este o valoare modestă pentru începutul verii. Ar trebui să avem vreo 26 de grade.

Vremea la munte

La munte, ne aşteaptă încă o zi mohorâtă şi rece. O să plouă destul de mult, iar în zona montană înaltă, s-ar putea să fie lapoviță şi ninsoare. Cantităţile de apă vor ajunge la 20 L/mp, iar vântul va sufla mai tare în Carpaţii Orientali şi Meridionali.

Vremea la mare

Nici la mare nu va fi mai bine. Norii persistă, mai vin ceva ploi, iar vântul continua să agite atmosfera şi poate atinge viteze de 70 Km/h. Temperaturile se menţin la valori scăzute. Pe plajă vor fi cel mult 16 grade, iar apa mării va avea 17…18 grade.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here