Creşterea alocaţiilor ar putea fi blocată printr-o ordonanţă de urgenţă. Anunţul făcut de premierul Florin Cîţu

Prim-ministrul Florin Cîţu nu a exclus posibilitatea să existe o ordonanţă de urgenţă care să amâne termenul de creştere a alocaţiilor de la 1 iulie, în cazul în care acest lucru nu este rezolvat de către Parlament.

El a adăugat că toţi partenerii din coaliţie au fost prezenţi la aprobarea bugetului pentru acest an şi discuţiile au fost despre o singură majorare a alocaţiilor pentru copii la începutul anului.

„Colegii mei din coaliţie au fos acolo când am aprobat bugetul pe anul acesta. Am discutat despre o singură creştere a alocaţiilor, la începutul anului. Care va fi dinamica va fi prin amendamente în Parlament, dacă Legislativul nu face la timp, atunci va trebui o ordonanţă de urgneţă prin care să prorogăm. Nu de alta, dar nu vom avea în buget”, a explicat Florin Cîţu, întrebat la finalul şedinţei de Guvern de joi, dacă Executivul va emite OUG pentru amânarea termenului de majorare a alocaţiilor pentru copii.

Orban a afirmat, pe 24 mai, că nu sunt resurse pentru încă o majorare a alocaţiilor copiilor în acest an.

Pe 30 decembrie 2020, Senatul a adoptat, cu amendamente, OUG 123/2020 care prevede creşterea etapizată a alocaţiilor de stat pentru copii, ca urmare a reexaminării solicitate de şeful statului. Camera Deputaţilor este for decizional.

Sursa: observatornews.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here