Acasă Național De ce toată l...

De ce toată lumea ar trebui să folosească mesajele WhatsApp și Signal care dispar

Mesajele care dispar adaugă un nivel suplimentar de confidențialitate. Mulți oameni folosesc atât WhatsApp, cât și Signal. Signal este probabil cea mai bună platformă pentru mesajele care dispar.

Mesajele care dispar nu sunt noi, dar devin rapid o opțiune populară. Aplicația de mesagerie securizată Signal oferă această funcție din 2016, iar WhatsApp a lansat mesaje care dispar, în noiembrie anul trecut.

Creșterea utilizării mesajelor care dispar, mai exact care pot fi programate să dispară după o anumită perioadă de timp, este determinată de o serie de factori. La nivel de bază, chaturile WhatsApp și Signal acumulează cantități uriașe de date, punând presiune pe spațiul de stocare al smartphone-urilor. Mesajele care dispar pot face „curățenie” în această dezordine, făcându-le utile pentru oricine vrea să-și reducă amprenta digitală. Și asta fără a lua în considerare implicațiile privind confidențialitatea.

În timp ce criptarea end-to-end de pe Signal și WhatsApp împiedică pe alții să vă intercepteze accesul la conținut, nu vă poate proteja datele mesajelor dacă dispozitivul sau persoana cu care vorbiți este compromisă.

„Chiar dacă datele sunt criptate și protejate printr-un cod, păstrarea informațiilor de mesagerie disponibile pe smartphone-ul dvs. reprezintă mult mai mult o amenințare”, spune Jake Moore, specialist în securitate cibernetică la ESET.

Mesajele care dispar adaugă un nivel de securitate și siguranță, deoarece datele din mesaje nu mai există, susține Moore.

Mesajele care dispar sunt un instrument ideal pentru persoanele care se tem că le pot fi verificate chat-urile, mai ales dacă există dacă țin la confidențialitate, spune Scott Sammons, specialist în informații și date.

Mesajele care dispar nu vor funcționa pentru orice situație, mai ales în circumstanțele în care trebuie păstrată o evidență. De exemplu, acest lucru se poate aplica dacă utilizați Signal sau WhatsApp în scopuri legate de job.

Randall Sarafa, director de produs la Signal, evidențiază o caracteristică adăugată recent în aplicație, care permite păstrarea mesajelor timp de patru săptămâni. „Este ceva bun pentru informațiile pe care trebuie să le păstrați o lună, cum ar fi mesajele de la serviciu sau conversațiile cu un medic.”

De asemenea, Signal urmează să lanseze o caracteristică care să vă permită să specificați un temporizator pentru mesajele care dispar pentru toate chaturile noi, spune Sarafa.

Sursa: capital.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here