Descinderi MAJORE la evazioniști din Bucureşti, Ilfov şi Călăraşi. Care este prejudiciul

Poliţiştii Capitalei, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti, pun în aplicare, joi, 29 de mandate de percheziţie domiciliară în Bucureşti şi în judeţele Ilfov şi Călăraşi, într-un dosar de evaziune fiscală, cu un prejudiciu estimat la aproximativ şapte milioane de lei.

În urma cercetărilor a rezultat că, în perioada 2013 – 2016, administratorii mai multor societăţi comerciale cu sediul sau punctul de lucru în Bucureşti şi în judeţele Ilfov şi Călăraşi ar fi creat un circuit fraudulos prin înregistrarea în contabilitate a unor operaţiuni fictive de achiziţii de produse textile şi încălţăminte în valoare de aproximativ 24.000.000 de lei, de la societăţi ‘clonate’ sau având un comportament tip ‘fantomă’, în scopul sustragerii de la plata TVA şi a impozitului pe profit datorate bugetului general consolidat al statului”, a informat Direcţia Generală a Poliţiei Municipiului Bucureşti (DGPMB).

Prejudiciul cauzat bugetului de stat este estimat la 6.900.00 lei.

La această activitate sunt fi angrenaţi peste 110 poliţişti din cadrul DGPMB. De asemenea, acţiunea beneficiază de sprijinul de specialitate al Direcţiei de Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.

Sursa: romania24.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here