Impostor din Oradea, arestat pentru că fura bani de pe cardurile celor care donau pentru cauze umanitare

Un bărbat din Oradea a fost arestat, fiind bănuit că fura bani de pe cardurile oamenilor atrași să doneze bani pentru cazuri umanitare, a informat Poliția Capitalei.

Potrivit Poliției Capitalei, cercetările în acest caz au început după ce o femeie a reclamat faptul că la începutul lunii ianuarie o persoană necunoscută i-ar fi accesat în mod ilegal contul bancar și ar fi efectuat operațiuni financiare de pe acesta.

Polițiștii au identificat un bărbat bănuit că în primele două luni ale anului ar fi contactat de pe o pagină de socializare, care promova cazurile umanitare ale unor copii suferind de diferite afecțiuni grave, mai mulți părinți și, sub pretextul donării unor sume de bani, a obținut date de pe cardurile bancare și cărțile de identitate ale acestora.

Ulterior, bărbatul ar fi folosit informațiile obținute de la două persoane vătămate pentru a efectua plăți online sau pentru a retrage sume de bani prin diverse aplicații bancare.

Bărbatul a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, cercetările fiind continuate de polițiști ai Serviciului de Investigații Criminale din cadrul Poliției Capitalei sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul București.

Sursa: romania24.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here