Încă un spital Covid din România a rămas fără pacienți. Motivul pentru care spitalul nu poate primi alți bolnavi

Spitalul din Târgu Cărbuneşti, dedicat exclusiv pacienților Covid, a rămas fără pacienți. Totuși instituția nu poate primi alte persoane pentru îngrijiri medicale.

Spitalul din Târgu Cărbuneşti, dedicat exclusiv pacienților Covid, a rămas fără pacienți, după ce ultima persoană vindecată a fost externată. Cu toatea cestea, insitutția nu poate primi alte persoane care ar avea nevoie de îngrijiri medicale, deoarece a fost conceput ca un spital excluisv pentru pacienți Covid.

Reprezentanții spitalului fac eforturi pentru a transforma instituția într-una funcțională ce poate oferi îngrijiri altor persoane care necesită tratament medical de specialitate. Oficialii spitalului din Târgu Cărbuneşti au trimis o solicitare către Ministerul Sănătății, în care se cere schimbarea structurii instituției.

Pentru ca spitalul Covid să devină o instituție ce poate primi și pacienți care suferă de alte afecțiuni, este nevoie de o autorizație de funcţionare de la Direcţia de Sănătate Publică (DSP) și de un ordin al Ministrului Sănătăţii. Astfel unitatea s-ar transforma în spital suport Covid, în loc de exclusiv Covid cum este în prezent.

Pacienţii cu alte boli sunt redirecţionaţi de la Târgu Cărbuneşti către alte spitale non-Covid, relatează Antena 3.

Spitalul Foișor, o altă unitate care revenit la statutul de spital non-Covid

Spitalul Foişor este un alt spital care a revenit la statutul de unitate non-Covid. Ministrul Sănătăţii a menționat la vremea respectivă că va fi adoptat un ordin, în aşa fel încât „DSP-urile să aibă baza legală să reavizeze spitalele pe noile condiții”.

Sursa: romaniatv.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here