Acasă Național Medicii român...

Medicii români trag semnalul de alarmă: În toamnă vom avea valul patru al pandemiei!

Medicii români trag semnalul de alarmă: În toamnă vom avea valul patru al pandemiei! Relaxarea restricțiilor îi face pe români să nu mai adopte nicio măsură de prevenire a infectării cu Covid-19, lucru care ar putea avea consecințe negative.

Medicii români trag semnalul de alarmă. Probabil toamna va aduce valul patru al pandemiei în România.

Se cere mai multă vigilență din partea populației, inclusiv în ceea ce privește testarea anti-COVID.

Un avertisment dur vine din partea medicilor de la noi, după ce măsurile din pandemie s-au relaxat: în toamnă, ne-am putea confrunta cu un alt val al pandemiei COVID.

Specialiştii nu exclud o explozie a numărului de infectări cu coronavirus odată cu relaxarea măsurilor din pandemie.

Între timp, numărul mic de noi îmbolnăviri cu noul coronavirus ar putea amâna testarea în multe farmacii.

Deşi Ministerul Sănătăţii a anunţat că testarea anti-COVID va începe în farmacii săptămâna aceasta, acum începe abia instructajul, astfel că testarea ar urma să se facă, cel mai devreme, săptămâna următoare.

Mai mult, vor fi foarte puţine farmacii la început care se vor implica în această testare, pentru că numărul cazurilor de COVID a scăzut semnificativ, arată antena3.ro.

Cei de la Colegiul Farmaciştilor spun că se vor implica mai multe farmacii în testarea anti-COVID cel mai probabil în toamnă, atunci când, probabil, vor fi multe cazuri de îmbolnăviri şi va fi al patrulea val al pandemiei.

Medicii chiar atrag atenţia că ar fi bine să ne pregătim pentru al patrulea val al pandemiei COVID, având în vedere că avem parte de relaxări, dar şi ţînând cont de faptul că românii încep să călătorească mai mult.

Nu se ştie dacă cel de-al patrulea val va avea aceeaşi intensitatea ca cel de-al treilea val, dar ştim că spitalele de la noi au fost copleşite de numărul foarte mare de bolnavi.

În prezent, peste 4,3 milioane de români sunt vaccinaţi şi mulţi au trecut deja prin boală.

Sursa: capital.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here