Ministrul Mediului, la un pas să cadă de pe bicicletă, la un eveniment cu Iohannis

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a fost cât pe ce sa cadă de pe bicicletă la sosirea în Parcul Herăstrău, unde, joi, a avut loc o dezbatere de Ziua mondială a bicicletei, la care a participat și președintele Klaus Iohannis.

Întâmplarea s-a produs în timp ce primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, ministrul Mediului Tanczos Barna și CEO-ul Raiffeisen Steven van Groningen au venit cu bicicletele în parcul Herăstrău din București, unde avea loc evenimentul.

La un moment dat, van Groningen s-a dezechilibrat și a căzut de pe bicicletă, dar fără să se rănească, antrenând în această mișcare și pe ministrul Mediului. Din fericire, totul s-a terminat cu bine și nimeni nu a fost rănit.

Preşedintele Klaus Iohannis, ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Barna Tanczos, şi primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, au participă, joi, la o dezbatere pe tema transportului sustenabil în România organizată de Asociaţia „Green Revolution” la Roaba de Cultură din parcul Herăstrău, de Ziua Mondială a Bicicletei – marcată pe 3 iunie.

„Sub presiunea schimbărilor generate de perioada de restricţii şi pandemie, liderii UE au convenit asupra unui pachet cuprinzător care să contribuie la reconstrucţia economiei UE. Tranziţia verde şi durabilitatea reprezintă pietrele de temelie ale planului de redresare şi corespund angajamentului liderilor UE de a construi o economie şi o societate cu un nivel net al emisiilor egal cu zero până în 2050”, se arată într-un comunicat al Asociaţiei „Green Revolution”.

Pentru a se atinge obiectivul de neutralitate climatică pentru 2050, sectorul transporturilor trebuie să îşi reducă drastic emisiile de gaze cu efect de seră – 90% până în 2050 – asigurând în acelaşi timp soluţii accesibile şi sănătoase pentru cetăţeni. Această decarbonizare accelerată nu poate fi atinsă fără integrarea mobilităţii active în mix-ul de transport, alături de transportul individual motorizat şi transportul public, spun organizatorii.

Studiile europene arată că, dacă oamenii ar face o trecere masivă de la maşini la biciclete, până în 2050 s-ar economisi 24 de trilioane de dolari, iar emisiile de CO2 provenite din transportul urban de pasageri s-ar reduce cu 11%, adaugă aceştia.

„Conform unui studiu realizat de Federaţia Europeană a Cicliştilor (ECF), ciclismul creează beneficii de cel puţin 150 de miliarde de euro în fiecare an în Uniunea Europeană. Aceste beneficiile apar nu doar în domenii specifice, izolate, cum ar fi transporturile sau politica de mediu, ci şi în multe altele, cum ar fi politica industrială, ocuparea forţei de muncă, sănătatea şi politica socială”, arată sursa citată.

Sursa: stirileprotv.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here